Green Aalesund åpnet i midten av november i 2022 og lanserte seg som en butikk som baserte seg på Second hand-konseptet. Det går ut på at folk kan leie en stand i en betjent butikk med mulighet til å selge unna ting de ikke trenger. Betjeningen tar seg av salget, men inntektene går tilbake til personen som har leid standen.

Siden åpningen har det vært stor interesse hos bruktbutikken, som nå har valgt å utvide tjenestene de tilbyr. Fra og med nyttår kan de som ønsker det, ta kontakt med Green Aalesund for å få tømt leiligheter, boder, dødsbo og lignende.

– Vi fikk noen forespørsler allerede før nyttår, så det har lagt og kokt litt mens vi har prøvd å finne ut hvordan vi skulle gjøre det. Nå har vi funnet ut av det, og lanserte tilbudet over nyttår, forteller daglig leder for Green Aalesund, Linn Therese Dimmen.

– I vår gate

Personer som ønsker å benytte seg av denne tjenesten må ta kontakt med Green Aalesund via mail for å booke oppdraget. Deretter drar Green Aalesund på befaring for å se hva oppdraget innebærer, før det gjøres en avtale mellom partene rundt hva som skal doneres videre og hva oppdragsgiver ønsker å beholde selv.

– Så drar vi og tømmer bodene/leiligheten eller hva det måtte gjelde, og gjør dem klare. Det som ikke kan gjenbrukes sorterer vi på Bingsa, mens det som kan gjenbrukes, selger vi i butikken. Dette handler mye om gjenbruk, så det er litt i vår gate og det vi driver med, utdyper Dimmen.

Samtidig understreker hun at dette er en tilleggstjeneste, og ikke det Green Aalesund hovedsakelig skal holde på med.

– Det gir oss litt flere bein å stå på, men vi må prøve oss fram og se hvordan det går, sier hun.

«Shop in shop»

Til slutt opplyser Dimmen at Green Aalesund også har startet opp med noe som de kaller «shop in shop».

– Det går ut på at bedrifter med nettbutikk, lokale butikker og forretninger, kan booke stand hos oss for å få et ekstra utsalgssted, enten for en kort periode eller over lengre tid. Her har vi 10 plasser tilgjengelig. Det blir på en måte enda en tilleggstjeneste, informerer Linn Therese Dimmen.