Søndag er det klart for veldedighetsløpet Emblemsfjellet opp. De som stiller i konkurranseklassene, kan velge mellom 7,5 kilometer med start på Emblemssanden eller 14,5 kilometer med start ved Spjelkavik ungdomsskole. Begge løpa har målgang ved Frielebu på Grønnevollen.

I tillegg blir det i år en kortere løype for ungdom fra 12 til 16 år. Den følger samme trasé som 7,5 kilometer-løypa opp til Frielebu, men den «voksne» løypa har en ekstra sløyfe før målgang.

Mosjonsklasse og turbingo

Som vanlig kan man også velge å gå i tur/mosjonsklasse uten tidtaking. Da starter man ved Emblem bedehus og går opp til Frielebu. Har man barn med seg, kan turvarianten med fordel kombineres med turbingo, der arrangørene lokker med mange fine premier. Det blir også trekning av gavepremier på startnumrene både i tur- og konkurranseklassene.

Barneløp rundt bedehuset blir det selvsagt også; runden er på 200 meter, og alt etter alder springer man en, to eller tre runder.

Veldedighetsløp

Emblemsfjellet opp er altså en videreføring av Østremsetra opp (som gikk fra Emblemssanden til Østremsetra) og fjorårets nyskaping Over Kubbane, som var en stor suksess. Begge disse løypene var noen kilometer kortere enn søndagens løyper. Østremsetra/Emblemsfjellet opp har vært arrangert hvert år siden 2014 og har alltid vært et veldedighetsløp. De siste åra har overskuddet gått til organisasjonen Åpne Dører, som ifølge Wikipedia er en tverrkirkelig, internasjonal misjonsorganisasjon som arbeider for forfulgte kristne. I år går pengene spesifikt til deres hjelpearbeid for barn i Colombia som har fått sine foreldre drept av geriljaen.

Konkurranseløypene

7,5 kilometerløypa går fra Emblemssanden, opp forbi Emblem skole, videre oppover traktorvegen til Grønnevollen, så videre langs traktorvegen til Akslasetra, der man tar den sørlige lysløypa tilbake til mål ved på Grønnevollen. Langløypa går fra Spjelkavik ungdomsskole, opp turvegen bak hoppbakkene og opp til toppen av turheisa, så videre opp til Høgkubben, ned til Røssevollvatnet (der det er drikkestasjon), så over Kubbane til Østremsetra, videre til Akslasetra og ned til målgang på Grønnevollen. På hjemmesida til Ålesundløpene kan man se video fra hele langløypa; den er filma av den danske landslags-ultraløperen Louise Skak, som bor på Dyrkorn og er med i arrangørgruppa.

Begge løypene skal bli godt merka.