– Det var på høy tid at vi fornyet oss og satset på entreprenører, forbrukskunden og privatpersoner med en butikk her. Lokalene er lyse, fine og ligger ganske sentralt, så vi er kjempeglade for å flytte hit, sier daglig leder i Dunlop Hiflex Ålesund, Bernt Kvam.

Mer egnet lokaler

Dunlop Hiflex er en utstyrsleverandør av gummislanger og koblinger innen hydraulisk industri, pneumatikk, transmisjoner, industriell gummi og hydraulisk verktøy. De etablerte seg i Ålesund for 40 år siden, og har siden det drevet et servicesenter i et litt bortgjemt lokale i Myrabakken. Nå var det derimot på tide at de flyttet, mener Bernt Kvam. I de nye lokalene på Holssletta får Dunlop Hiflex over 1000 m2 å boltre seg på, som er nok plass til å drive produksjon, ha lagerplass og starte et butikkutsalg – noe de aldri har gjort før.

– Vi har letet etter et nytt lokale ganske lenge. Så dukket dette opp og da slo vi til. Det var på tide at vi flyttet, fordi lokalene vi holdt til i var lite egnet til det vi driver med. Det var mye dødplass, men nå utnytter vi plassen vi har på en mye bedre måte, forklarer Kvam.

De nye lokalene til Dunlop Hiflex. Foto: Kristian Moe

– Hvordan føles det å flytte til Holssletta?

– Det føles bra. Vi blir mer synlige og ligger mer sentralt sammenlignet med tidligere. Det blir spennende, men jeg tror det blir veldig positivt for oss. Vi har allerede fått fine tilbakemeldinger fra kunder som har vært innom. De skryter av butikken og synes det ser veldig fint ut, sier sjefen for Dunlop Hiflex i Ålesund.

Offisiell åpning

Foreløpig har ikke Dunlop Hiflex offisielt åpnet butikken i sine nye lokaler. Det skjer først 11. mai. Kvam lover derimot at det skal feires skikkelig.

– Vi skal ha åpen dag fra 10–14. Da fyrer vi opp grillene og inviterer folk til å komme innom for en prat og for å se den nye butikken. Vi har aldri gjort dette før, så det blir veldig spennende, men jeg tror det blir positivt mottatt, forteller han.

Med nye lokaler tror Kvam også at Dunlop Hiflex skal ta nye steg som bedrift.

– Nå fyller vi lageret med produkter som industrien trenger, og kommer til å bli en mer komplett leverandør, spår Bernt Kvam.