Mesterskapet ble avholdt i den tyske byen Krefeld 26. og 27. august, men det var ingen selvfølge at Reite skulle være med der. 22-åringen har nemlig hatt en trøblete sesong preget av sykdom.

– Målet mitt var EM og å få representere landet mot de beste roerne i Europa, men jeg fikk kyssesyken som holdt meg ute en stund. Det gjorde det ekstra stort for meg å være med til EM, sier Fredrik Reite til Nytt i Uka/AESby.

Fredrik Reite i aksjon under U23-EM. Foto: privat

Minst mulig margin

Videre forteller han at målet hans for mesterskapet var å komme seg til A-finalen. Reite gjennomførte et sterkt forsøksheat, men innså mot slutten at det ble for tøft å ta seg videre som en av de to beste. Dermed roet han litt ned de siste 500 meterne, og tok til takke med en plass i oppsamlingsheatet og en ny sjanse for kvalifikasjon til A-finalen. Der ble det er nervedrama mot den italienske juniorverdensmesteren Marco Prati. Bare noen tideler skilte de to, men i favør Reite.

– Jeg kom til finalen på minst mulig margin. Det ble en skikkelig spurt på slutten, og som man ser på resultatlista, var det bare noen få tideler som skilte oss. Målet mitt var å nå A-finalen, så det var en lettelse når jeg klarte det, forteller Reite.

Sekunder fra medalje

I finalen åpnet Reite forsiktig i sitt eget tempo, og lå for det meste sist. Men på de siste 500 meterne økte han tempoet betraktelig og passerte to konkurrenter. Til slutt endte han på en meget imponerende 4.-plass, litt under fem sekunder bak bronseplassen.

– Jeg var sikra en topp 6-plassering, men det var deilig å legge et par utøvere til bak seg. Å slå utøvere fra U23-VM, som jeg ikke deltok i, og vise at jeg har den farta inne, føltes som en seier. Dette var mye mer en seier for meg enn en tapt medalje. Jeg er veldig fornøyd, sier Fredrik Reite.