Minimalismen ligger på sotteseng og vi omgir oss med stadig mer farger og mykt og trivelig interiør. Den trenden ventes å bli enda sterkere i 2024.

Det er særlig jordfarger med røde og brune toner som er i vinden, sammen med både rosa og blå pastell og sterkere blå, lilla og gule toner, melder Informasjonskontoret for farge og interiør, Ifi. Det bekreftes langt på vei her lokalt, på Binderiet i Kremmergaarden:

Lunt og koselig – og personlig stil

– Vi ser at folk vil ha det lunt og koselig, med mer jordfarger enn før. Samtidig ser vi at stadig flere søker sin egen stil, og det er fortsatt mange som liker det enkle hvite, så vi har interiør for ulike stiler og smaker. Skandinavisk design er veldig i vinden, og kundene våre er opptatt av at det skal være kvalitet, sier assisterende butikksjef Stine Vegsund.

Et fargerikt og kraftig teppe med naturmønster kan bli smykket i rommet. Foto: ifi.no / Andy Gore Ltd

Større variasjon

I tillegg til at vi er ute etter å la øynene våre få litt mer spenning og variasjon enn før, vil vi også ha overflater som er gode å ta på og som skiller seg både i tekstur og taktilitet, melder Ifi. Vi vil gjerne ha naturmaterialer som ull, tre og stein i alt fra møbler til gulv. Også på veggen er det mange som går til naturen, enten form av materialer som fiber eller strå eller mønster med blomster og landskap.

Ønsket om mer variasjon, som samtidig er harmonisk, strekker seg også utover flere farger og overflater: Nå vil vi også ha ulike farger på de ulike romma i huset, gjerne også med variasjon i alt fra glansgrader til mønstre og materialer. Man kan finne på slikt som å ha tapet eller maling med farge i taket, møbler med detaljer i sølv, gull eller sterke kontrastfarger og kanskje en morsom lampe eller andre litt rare, morsomme og uventa elementer. Økt variasjon gir bedre humør og økt lykkefølelse, om vi skal tro Ifi.

Et sepiatona tapet med naturmotiv kan bidra til en harmonisk stemning. Foto: ifi.no / Tapetenfabrik Gebr. Rasch GmbH & Co. KG