– Jeg føler at det var full klaff, sier Elise Fiske om sin nye jobb.

Samfunnsengasjert

Fiske er opprinnelig utdanna sykepleier, men har siden hun var ung hatt et stort samfunnsengasjement. Ikke overraskende har hun derfor en bakgrunn innen politikk, hvor hun blant anna har sittet i kommunestyret og vært gruppeleder.

– Jeg kjenner byråkratiske prosesser, saksgang og jeg har et stort politisk nettverk. Jeg har drevet mye med strategiarbeid, formidling og utvikling av politikk. Det er det jeg er hentet inn for her, forteller hun.

I løpet av de siste årene har Fiske derimot sakte, men sikkert falt litt ut av politikken, og ønsket å finne en ny arena der hun kunne bruke engasjementet sitt på. Dermed var det på tide å prøve noe nytt, og hun har sondert jobbmarkedet for å finne en jobb der hun kunne komme nærmere næringslivet og påvirke mer direkte enn hun har gjort tidligere gjennom politikken.

– Jeg så denne jobben og tenkte at dette var noe jeg ville se nærmere på. Jeg sjekket derfor strategiarbeidet deres og fant ut at det Maritimt Forum Nordvest allerede gjør i dag er ting jeg kan og har erfaring med, i tillegg til at jeg umiddelbart kjente at jeg kan tilføre organisasjonen enda mer politisk teft. I dag har Maritimt Forum Nordvest ca 130 medlemsbedrifter, og jobben er å være tett på disse bedriftene og næringen her, og gjennom det utvikle og formidle politikk fra dem og opp mot styringsmaktene. Målet er at vi skal være en kunnskapsbank for politikere og beslutningstakere, og en naturlig sparrepartner for medlemsbedriftene. Jeg så fort at alt dette er noe jeg kan, og da fant jeg ut at jeg skulle søke, forklarer Fiske.

Fra hobby til jobb

Takket være sitt samfunnsengasjement føler Fiske at hun får gjøre hobbyen sin om til jobb. Hun begrunner det med at når man er samfunnsengasjert og bor på Nordvestlandet, blir man automatisk engasjert i det maritime næringslivet. Nå ser hun virkelig frem til å ta fatt på en jobb innen den maritime næringen som, ifølge Fiske selv, er noe av det viktigste vi har i Norge.

– Jeg ser på dette som en forlengelse og avansering av det jeg har gjort tidligere. Også er det luksus å få gjøre hobbyen sin om til jobb. Jeg er ung, og det er kanskje spesielt at jeg som 26-åring får en slik toppjobb, men jeg har alltid likt ansvar og stilt meg fremst og spurt om jeg kan få det også. Det er en skikkelig spennende jobb og en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg, smiler hun.

– Hva gleder du deg mest til med jobben?

– Jeg gleder meg veldig til å få reise rundt og besøke medlemsbedriftene våre. Og så gleder jeg meg til å formidle videre hva som skjer her, sier en entusiastisk Elise Fiske.