Allerede før dørene åpna klokka 11 var det en god gjeng som hadde samla seg utenfor lokala til Braud i Gjøsundet på Valderøya, og da dørene gikk opp noen minutter forsinka, var det mange smil å se. Om det bare var nyheten i seg selv eller åpningstilbudet på 20 prosent på alt på menyen som lokka, er usikkert, men det var i alle fall liten tvil om at det nye bakeriutsalget var velkomment.

Mari Valaker Røren, som er datter til Valaker-driver Liv Valaker Røren, fortalte at det alltid var stas med nyåpninger:

– Jeg studerer i Oslo for tiden, men synes det er kjekt å være med å åpne nye butikker, sa hun smilende.

Hun forklarte at Braud-konseptet er litt mer moderne enn de klassiske Valaker-bakeria:

Moderne meny

– Hos Valaker skal man få tradisjonelle sunnmørsbakervarer som sveler og padder; det får man ikke på Braud. Der satser vi blant anna mer på forskjellige boller, og alle brøda våre er laga på surdeig. Dessuten har Braud en del varm mat, som hamburgere, pizza, pastaretter og lignende. Helt fra starten av har vi også bakt alt i Braud-utsalga, og det har vi nå også begynt med hos Valaker, fortalte hun.

Braud i Gjøsundet skal holde åpent mandag til lørdag og vil i første omgang ha åtte ansatte.

– Alle som jobber her nå fra starten har god erfaring fra andre Valaker- og Braud-utsalg. Vi liker å gjøre det slik når vi åpner et nytt utsalg, slik at alt skal gå knirkefritt. Men etter hvert kommer vi selvsagt til å ansette nye folk også, opplyser Mari.

Neste Braud-bakeri skal for øvrig åpnes i Molde en gang før jul. Det blir det første på nordsida av Moldefjorden.

– Vi har jo hatt utsalg på Vestnes lenge, og der går det veldig bra. Mange moldensere har spurt om når vi kommer over fjorden, så vi håper og tror at sunnmørsbaksten kommer til å bli godt mottatt der også, sier Mari Valaker Røren.

Det var mye folk utafor dørene da Braud åpna det nye utsalget i Gjøsundet noen minutter over 11 i formiddag. Foto: Kenneth Kamp