Søndag morgen kom politiet med en oppdatering i en pressemelding:

Vi håpet dette skulle rette seg innen kort tid, men søndag morgen er Facebook-siden til Politiets Nettpatrulje i Møre og Romsdal fortsatt stengt. Derfor tenker vi nå at vi gir ei lita oppdatering:

Hvorfor dette har skjedd er uvisst, og det kommer ikke frem i detalj i de automatiske meldingene fra Meta. Avgjørelsen har blitt klaget inn til Meta.

– Kanskje har algoritmene feiloppfatta noe vi har posta, eller vi kan ha vært utsatt for klager. Utfordringa er at vi ikke får vite hva som er problemet. Vi har ikke kjennskap til at vi har brudd på siden vår. Det eneste vi får vite er at vi bryter standardene til Meta med misvisende fremstillinger, seier kommunikasjonsdirektør i Møre og Romsdal politidistrikt, Iselin Nevstad Øvrelid.

– Fokuset vårt er å få siden opp igjen så snart som mulig og håper Meta vil bidra til dette. Nettpatruljesida vår med 41.000 følgere er en viktig kommunikasjonskanal med og for innbyggerne våre, legger hun til.

Vi ber de som vil kontakte Nettpatruljen om å sende melding til Nettpatruljen på Instagram (Nettpatruljen_MRPD), eller ringe 02800. Ved naud, ring 112, presiserer politiet igjen søndag morgen.