I de to foregående møtene med laget fra Kyrksæterøra i grunnspillet har AaFK Fortuna rota bort poeng på overtid.

I Trøndelag scoret KIL/Hemne sju minutter på overtid og tok med seg alle tre poengene etter en jevn affære, mens for noen uker siden stjal de med seg ett poeng fra Ålesund takket være en scoring fire minutter på overtid.

Dermed hadde AaFK Fortuna noe å revansjere i sluttspillets første kamp.

Dominans

Og det viste seg å være et revansjesugent hjemmelag fra start. AaFK Fortuna tok fullstendig kontroll på kampen og trykket KIL/Hemne bakover. Det resulterte også i en tidlig scoring etter to minutter ved Lise Janbu Eide, som headet inn 1–0.

Etter scoringen fortsatte dominansen, og AaFK Fortuna viste god aggressivitet og god gjenvinning, samt tålmodighet i angrepsspillet. Tangotrøyene rullet opp flere gode angrep og kom seg i mange lovende angrepsposisjoner.

Lise Janbu Eide ble matchvinner og spilte en veldig god kamp på topp for AaFK Fortuna mot KIL/Hemne. Her jubler hun etter scoringen. Foto: Kristian Moe

Dessverre mangla det litt på presisjonen på den siste tredjedelen eller i avslutningsøyeblikket. Det var liten tvil om at AaFK Fortuna burde ha scoret flere mål før pause, og det burde også stått 2–0 halvveis, men Guro Hammer Røn fikk sin scoring feilaktig annullert for offside.

Likevel kunne Frode Fagermo og hans lag gå til pause med en velfortjent ledelse etter en meget god omgang, hvor de skapte mye offensivt og var bunnsolide defensivt.

Mista kontrollen

Etter pause dabbet kvaliteten av og det florerte med feilpasninger fra begge lag. AaFK Fortuna klarte ikke å gjenskape alt det positive fra første omgang og ga fra seg initiativet til gjestene.

Hjemmelaget fremsto nervøse med ball, mens KIL/Hemne presset på for utligning. Trønderne skapte noen store sjanser og hadde ellers en del andre farligheter i jakten på poeng.

AaFK Fortuna slet med eget spill og var både utålmodige og slurvete med ballen. Mange av 50/50-duellene ble også tapt, og det åpna seg rom for KIL/Hemne å angripe i.

Det virka litt som at spillerne hadde de to foregående kampene mot KIL/Hemne i tankene, der de rota bort poeng mot slutten.

AaFK Fortuna holdt unna mot KIL/Hemne. Foto: Kristian Moe

Denne gangen klarte de derimot å holde unna takket være mye dyktighet fra forsvaret og litt flaks. Seier, tre poeng og null baklengsmål er derimot en deilig start på sluttspillet. Måtte det fortsette!