– I 2021 ble arrangementet avlyst, og i fjor var det digitalt. Da satte klassene i kohorter og så opptak av de ulike innslaga. I år ble det tre fulle hus. Onsdag 15.februar fikk alle elevene se hverandres innslag, og dommere kåret en vinner på hvert trinn, forteller Margrethe Velle Ødegård ved Sykkylven ungdomsskole.

Gåsehud og småsvette lærere

Onsdag, da dommerne skulle avgjøre vinnerne, var det pauseinnslag med Johanna Aakerøy Melseth. Hun spilte saksofon og sang "Titanium" av David Guetta, mens teksten var på storskjerm og publikum ble invitert til å synge med.

– Salen stod i kok og stemninga i taket, og etter to år med koronarestriksjoner ga dette øyeblikket gåsehud på flere. Småsvette lærere kvitterte med et forrykende danseinnslag, og elevene fikk se en helt ny side av pedagogene sine, forteller Velle Ødegård.

8C dansa

Show for hele bygda

Torsdag kveld var det to show for foreldre og bygdefolk.

– Elevene imponerte med kreativitet, koreografi og flotte danseinnslag med løft, hopp og kast som fikk flere i salen til å gispe, sier hun.

– Mangt kan sikkert sies om å bruke nesten to skoleuker på et slikt arrangement. Men at det er mye læring i dette, er det ingen som helst tvil om. Tidvis hersker kaotiske tilstander i klasserommet, men å se hvordan elevene blomstrer i arbeidet, er verdt alt strevet. Talenter vi ikke visste om, trer frem mellom pultrekkene og tar ansvar som manusforfattere, digitale magikere, eller danseløver, når hele skolen arbeider sammen mot et felles mål, avslutter Margrete Velle Ødegård.