Harald kom til Norge i forbindelse med at foreldrene var i ferd med å etablere et feriesenter på Rekdal. Etter å ha hjulpet til med ombyggingen, spurte Harald om lov til å låne bilen til faren for å finne seg en arbeidsplass. Det gikk greit og Harald kjørte til Surnadal for å prøve lykken der, hvor han endte opp med å ha en to ukers prøveperiode hos Saltrø Treindustrier i Halsa.

– Jeg jobbet to uker i påska, og etter det ble vi enige om at det funket ganske bra. Så det endte opp med at jeg fikk jobb og jobbet med kjøkkenmontering og kjøkkenlaging hos Saltrø i ett år, forteller Harald van de Goor.

Videre til Vard

Etter ett år på Halsa valgte Harald å flytte videre til Rekdal i Romsdal. Flyttinga gjorde at han også måtte finne ny jobb, noe han fikk hos Vard Accomodation, der han fikk jobbe med montering av skipsinteriør.

– Jeg fikk oppleve hvordan det var å jobbe i et stort konsern og hvilke utfordringer som kom med det. Det var både plusser og minuser, men totalt sett var det veldig lærerikt, sier Harald.

En ny mulighet

Men i 2017, etter fire år i Vard, ble Harald permittert. Det gjorde at en ny mulighet åpnet seg for nederlenderen.

– Jeg så en sjanse til å starte for meg selv. Jeg drev et firma i Nederland der jeg jobbet med CNC (computer numerical control), og jeg har egentlig alltid likt å være min egen sjef og kunne legge opp min egen arbeidsrutine som jeg liker. Da jeg ble permittert så jeg en sjanse til å starte et eget firma og drive selv, og det tok bare to uker før jeg hadde startet opp, forteller Harald.

Etter at han ble permittert i 2017, bestemte Harald van de Goor seg for å starte for seg selv. Foto: Privat

Samarbeid

Firmaet han startet opp i 2017 tilbød montering av kjøkken, garderobe og baderom til bedrifter og privatpersoner. Med tre fagbrev på CV-en og en hel yrkeskarriere i bransjen, var det ingen problem for Harald å drive for seg selv. Men etter en stund, ved en tilfeldighet, møtte han en likesinnet som skulle ende opp med å bli en nær samarbeidspartner.

– I 2020 møtte jeg Marius Falkevik i forbindelse med et prosjekt. På den tida drev vi begge vårt eget firma og det endte opp med at jeg ble leid inn av Marius. En stund senere ble vi leid inn til et anna prosjekt og begynte å diskutere et større prosjekt som Marius hadde, men som var for stort for bare én person. Da bestemte vi oss for å inngå et samarbeid og etablere Tremont AS, forklarer Harald.

Han opplyser videre at han fortsatt driver firmaet han selv startet opp i 2017, men at alle oppdrag og jobber som både han og Marius får, går gjennom Tremont. Og samarbeidet mellom de to fungerer også svært bra.

– Det er veldig viktig at man er likesinnet og samarbeider bra. Vi har lært å jobbe sammen og samkjøre oss og vi ser samme vei begge to. Ting har gått mye bedre etter at vi slo oss sammen, sier Harald.

Sammen med kompanjong Marius Falkevik og fast innleide Helge Hungnes, monterer Harald kjøkken, garderobe og baderom rundt om i fylket. Foto: Privat

Jakter utvikling

De siste årene har Harald og Marius stort sett fått oppdrag fra bedrifter og andre proffkunder som ønsker å få montert kjøkken, garderobe eller baderom. Det betyr imidlertid ikke at de ikke er ute etter litt større oppdrag fra privatpersoner.

– Vi ønsker oppdrag fra alle. Det er kjekt å ha litt større jobber som ikke bare går ut på montering, men som også kanskje innebærer overflateoppussing eller lignende. Så hvis folk ønsker å få gjort litt mer, kan vi gjøre det også, sier Harald, og legger ikke skjul på at han har ambisjoner om å ta firmaet et steg videre fremover.

– Vi er alltid ute etter muligheter for å kunne utvikle firmaet, så det er noe vi jobber mye med, avslutter Harald van de Goor.