Hvert år deler DNB ut prisen for Årets ringvirkningsbedrift til en bedrift som har bidratt positivt til lokalsamfunnet. Årets vinner for Nordfjord og Sunnmøre er Stuen AS, som ble valgt ut foran omtrent 20 andre nominerte bedrifter, opplyser banksjef i DNB, Roar Atle Juliebø.

– Dette er en veldig kjekk pris å dele ut. Vi får inn nominerte kandidater og verdige bedrifter, før en sammensatt jury i banken foretar en vurdering basert på stemmer og ei vurdering av bedriften. I år har vi prøvd å se på litt mindre bedrifter og løfte dem frem. De er mange i antall og er viktige med tanke på sysselsetting og for lokalsamfunnet. Stuen AS er blant dem og derfor en verdig vinner, sier Juliebø.

Foto: Kristian Moe

Fredag formiddag ble prisen overrakt til Frode Stuen utenfor lokalet til Stuen AS. Han setter utrolig stor pris på at bedriften ble valgt ut som Årets ringvirkningsbedrift, og takker alle ålesundere for støtten.

– Det er veldig kjekt å bli satt pris på. Det er kjekt at DNB ser ringvirkningene vi har, regner på det og mener at vi gir noe tilbake. Jeg er også takknemlig for støtten jeg får her i Ålesund blant ålesundere, og føler at de ser dette som en trygg plass, smiler Frode Stuen.

Han innrømmer at han selv ikke var klar over ringvirkningene Stuen har, men denne prisen er et tydelig tegn på at de er store. Nå skal prisen henges på en god plass i lokalet på Skansekaia.

– Prisen skal henges opp her i lokalet. Den gir motivasjon selv om jeg blir 62 år i år og det begynner å bli litt tøffere. Men vi er hele tiden på hugget og har planer om å bli værende og stå på videre, lover Frode Stuen.

En fornøyd Frode Stuen med prisen. Foto: Kristian Moe