– Jeg gleder meg veldig til å gå inn i min andre periode i AaFK Fortuna, denne gangen ned en hovedoppgave om å gjøre Frode og jentene til den best mulige versjonen av seg selv. Det blir spennende, og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Karl Oskar Fjørtoft til klubbens hjemmeside.

Etter en lang spillerkarriere som blant anna inneholdt opphold i klubber som Hødd, Rosenborg, Molde, Hammarby og AaFK, signerte Fjørtoft for Herd der han både var spiller og trener for rekruttlaget.

I november 2009 ble han hovedtrener for Fortuna Ålesund, men ga seg etter 2010-sesongen. Fjørtoft var deretter assistenttrener i AaFK under Trond Fredriksen, før han tok samme rolle i Hødd. I 2017 ble han hovedtrener for Brattvåg, hvor han ble værende i to sesonger.

De siste fire årene har han vært hovedtrener og sportslig leder i Herd, der han som hovedtrener har ledet laget til to kretsmesterskap i 4. divisjon. Nylig ble det offentliggjort at Fjørtoft hadde sagt opp sin stilling i Herd, og det er nå klart at han blir en del av trenerteamet i AaFK Fortuna som assistenttrener fra og med 1. januar.