Huset, gjerne kalt «Tårnet», stod ferdig i 2005 og ble opprinnelig bygget av Sandbakk & Pettersen Arkitekter som et atelier for kunstnerekteparet Ole Lislerud og Susanne Fagermo. Opprinnelig var det planlagt et storslagent bolighus framfor tårnet, men dette ble aldri bygd. I stedet ble det, samme år som Tårnet var ferdigstilt, søkt om bruksendring til bolig, noe som ble godkjent, opplyser Michel Tollås Nation, daglig leder hos boligutbyggeren Lampholmen.

Lampholmen kjøpte huset i 2008, og i 2009 fikk de godkjent bruksendring fra bolig til kontor. Fram til 2017 fungerte det som Lampholmens hovedkvarter, men da hadde det blitt for lite, og hoveddelen av kontorvirksomheten ble flytta til Volsdalsberga.

Foto: Diakrit

– Særegen og spesiell perle

Det er Proaktiv Ålesund, med daglig leder Jon Kristian Valderhaug Røsok, som er megler av huset.

– Dette er en unik mulighet til å bli eier av en særegen og spesiell perle i Ålesund sentrum. Med sitt arkitektoniske uttrykk og store vindusflater er dette et hus som skiller seg ut blant trehusbebyggelsen i området rundt. Huset har blitt brukt til kontor de siste årene, men det er mulig til å få gjort det om til bolig igjen om man ønsker det, sier Røsok.

Tårnet har et bruksareal på 111 kvadratmeter, fordelt på fire etasjer.

Daglig leder i Proaktiv Ålesund, Jon Kristian Valderhaug Røsok. Foto: Kenneth Kamp

Skal finansiere storutbygging

Bakgrunnen for at Lampholmen nå selger det ikoniske bygget, er at de trenger kapital til å finansiere sitt neste store utbyggingsprosjekt, Spiraplassen på Emblem (se egen sak), opplyser Tollås Nation.

Foto: Diakrit
«Tårnet» ble opprinnelig bygget som kunstneratelier og stod ferdig i 2005. Foto: Diakrit