Både Leganger og Evjen er fagpersoner innen kvinnehelse, og veldig interessert og opptatt av kvinnesak. Sistnevnte forteller at ideen om å arrangere en kvinnehelsekonferanse kom opp for ett år siden, da de snakket sammen i Molde.

– Vi syntes det var en utrolig god idé. Kvinnehelse er veldig viktig å sette på dagsorden for det har vært et forsømt område, sier Kristin Evjen.

Perfekt tidspunkt

Ved hjelp av diverse sponsormidler har ideen blitt en realitet. På den internasjonale kvinnedagen er det duket for kvinnehelsekonferanse på Dampsentralen.

– Tanken var å ha det på kvinnedagen. Vi ønsket å markere det skikkelig, så sånn sett er det perfekt tidspunkt, smiler Evjen.

Kvinnesykdommer og psykisk helse

På den kommende kvinnehelsekonferansen neste onsdag blir temaene kvinnesykdommer og psykisk helse tatt opp under ulike foredrag fra lokale spesialister på området. Gynekolog Åse Sandvik skal snakke om «Urinlekkasje – myter og fakta», mens gynekolog Tone Jareld tar opp «Overgangsalderen og hormonbehandling». Kari-Elise Veddegjerde skal ha foredraget «Psyke forventninger – fører dette til kvinnens psykiske uhelse», og Kristin Evjen snakker om «Ensomheten i en tabubelagt diagnose». I tillegg blir det sang og kulturelle innslag.

– Vi har vært så heldige å få Emilie Ødegaard til å synge for oss. Også blir det poesi og musikk ved Thale Hatlen og Olav Elling Gausdal, forteller arrangør Kristin Evjen.

Åpen for alle

– Konferansen er åpen for alle, og passer for helsepersonell, kvinner og menn som er interesserte i temaet. Vi har fått gode tilbakemeldinger og påmeldingene har kommet jevnt og trutt. Hvis dette går bra, håper vi å få til en slik konferanse flere ganger, avslutter Evjen.