De oppsiktsvekkende tallene kommer fra en fersk YouGov-undersøkelse gjennomført på vegne av Gavefabrikken. På spørsmålet om respondentene tror på julenissen, svarer så mange som 13 prosent ja. Fire prosent sier de ikke vet.

– Interessant er det også å se at det flere menn enn kvinner som tror på julenissen. Hele 16 prosent av de mannlige respondentene tror på julenissen, mens tilsvarende tall for kvinner er på 10 prosent, sier Nikolai Kiim som er eier og grunnlegger av Gavefabrikken.

– Undersøkelsen viser også at det er flest mellom 55 og 64 år som sier de tror på julenissen. Mens 16 prosent i denne aldersgruppen sier at julenissen finnes, er det kun 7 prosent av de over 65 år som sier det samme. 14 prosent av de mellom 35 og 54 år sier de tror på julenissen, mens tilsvarende tall for de mellom 18 og 34 år svarer det samme, legger han til.

Beviser kun en ting

Spørsmålet ble stilt i en undersøkelse som blant annet også kartla folks matvaner i julen og forholdet til religion, og ble sendt ut til norske mediehus torsdag.

Med fare for å bli beskyldt for å være en grinpeis: Det eneste denne undersøkelsen bidrar med, i tillegg til å sette meningsmålinger i et dårlig lys, er at: «stiller du bare et dumt nok spørsmål, får du også dumme svar».