1. august starter hun som daglig leder i Global Aquaculture Tech Hub (GATH), som ble startet av sentrale aktører i havbruksnæringen i 2021 for å løse felles utfordringer innen fiskevelferd og bærekraft.

Lund Jacobsen har siden 2020 vært eldreombud i Norge, men har 10 års erfaring fra havbruksnæringen. Gjennom å lede 12 nasjonale og internasjonale selskap i Mørenot konsernet, har hun god innsikt i bransjen. Fra 2018 til 2020 var hun adm. dir. i Næringsforeningen Ålesundregionen, hvor hun etablerte både byggegruppen og utviklet bransjegruppe havbruk til å bli en solid og samarbeidende gruppe.

– Jeg gleder meg til å begynne å jobbe i en fremoverlent bransje. Nå får jeg muligheten til å være med på denne satsingen og samtidig arbeide sammen med mange bedrifter jeg kjenner fra tidligere og ikke minst bli kjent med nye, sier Lund Jacobsen.

– Vi var på leting etter en daglig leder med erfaring fra havbruksnæringen, som forstår kraften i å samarbeide. Ikke minst var det også viktig å finne en klar og tydelig leder som har forståelse for det politiske apparat for vår næring, sier styreleder i GATH, Per Helge Devold.

– Jeg tror at evnen min til å kalle ei spade for ei spade, er en viktig egenskap jeg kan ta med også inn i den nye jobben min, avslutter Bente Lund Jacobsen.

Men før hun kommer så langt har hun flere ting hun vil rekke å gjøre før hun avslutter jobben for de eldre i Norge for godt.