– Det er veldig kjekt å kunne ha mer å tilby til kundene våre, og at de slipper å dra ut av klinikken for å få dette tilbudet, sier Dimmen.

Foto: Kristian Moe

Moderne klinikk

VetXL er en fullt utstyrt dyreklinikk som åpnet i mai 2021. De har nå vokst til å inneholde klinikkleder Silje Dimmen, to veterinærer, en dyrepleier og en assistent. Veterinærklinikken tilbyr blant annet røntgen, tannbehandling, ultralyd og kirurgi – stort sett alt man trenger for hunder, katter og reptiler. 1. desember i fjor bestemte VetXL seg for å utvide tilbudene sine ved å åpne en rehabiliteringsavdeling, som i første omgang har fulle rehabiliteringsdager på mandager og torsdager.

– Etter hvert kommer vi til å øke antall dager i uka ut ifra hvor stor pågang det blir, men i starten er det greit å ha faste dager å forholde seg til, forteller Silje Dimmen.

Hva var grunnen til at dere åpnet en rehabiliteringsavdeling?

– Rehabiltering for dyr er mer i vinden enn det var bare for noen år siden. Dyreeiere er mer bevist på dyrene sine, og er mer opplyst på hvilke behandlingsformer som finnes. Da vi er en klinikk som tilbyr avansert beinkirugi og gjennomfører mange operasjoner i uka, er det viktig å kunne følge opp i etterkant med denne typen rehabiltering , på denne måten følger vi pasienten også i gjennopptreningen som er veldig viktig svarer Silje.

Vanntredemølle

På rehabiliteringsavdelinga er det veterinærortoped og kiropraktor Sara Caretti og assistent Solvår Amalie Skår som tar seg av pasientene som kommer innom. I den nye avdelinga kan pasientene få massasje, fysioterapi og kiropraktikk. I tillegg tilbyr de også TECAR-behandling – en termoterapi som er en metode hvor det produseres varme fra innsiden av kroppens vev til terapeutiske formål. Anvendes i fysioterapi, rehabilitering og smertebehandling for å helbrede traumer og patologier i muskel- og skjelettsystem. Denne behandlingen brukes spesielt etter kirurgi da den forbedrer blodsirkulasjon og vevsregenerering.

Men det nyeste tilskuddet til VetXL og rehabiliteringsavdelinga er Hydro Physio vanntredemøllen.

– Vi bruker den for gjenopptrening, men også for å holde hundene aktive. For mange brukshunder og jakthunder er dette en super treningsform for å holde ved like muskler og trene på en skånsom måte. For overvektige hunder er dette en effektiv måte å trene på da vannet gjør at belastningen på ledd blir mindre og hunden føler seg lettere i vannet. Vi lager individuelle planer for pasienten som følges og tilpasses underveis.

– Vi bruker den også for ortopediske og nevrologiske problemer. Fordelen med gjenopptrening i vann etter skader, slitasjer og operasjoner er at hundene opprettholder bevegelse og mobilitet, og bygger opp muskler uten å skade skjelettet, forklarer veterinær Sara Caretti.

Hunden Pinocchio var innom den nye rehabiliteringsavdelinga til VetXL, og fikk prøve vanntredemøllen. Foto: Kristian Moe

– Hvordan har pågangen vært etter at dere åpna rehabiliteringsavdelinga?

– Den har vært veldig bra, og vi er svært fornøyde med det. Vi ønsker gamle og nye kunder velkommen, smiler klinikkleder Silje Dimmen.