Han kommer fra stillingen som spillerutvikler i Sunnmøre Fotballkrets.

– Vi har vært gjennom en prosess, og vi er veldig fornøyde med å ha fått Sondre med på laget. Han har en sterk akademisk bakgrunn kombinert med masse erfaring fra ulike roller i toppfotballen. At han det siste året har jobbet i Sunnmøre Fotballkrets har i tillegg gitt han et godt innblikk i Sunnmørsfotballen og hvordan vi i AaFK jobber, forteller sportssjef Bjørn Erik Melland.

Skrede har vært involvert i flere aldersbestemte landslag på både gutte- og jentesiden siden 2017, og har opparbeidet seg UEFA A-lisens. Han har tidligere også hatt flere roller i Sogndal Fotball. I perioden fra 2018 til 2021 hadde han stillinger som trener for G16, trener for Sogndal 2 og fysisk trener på A-laget.

– AaFK er en fin og stor klubb som jeg ser veldig frem til å jobbe for. Det blir utrolig spennende å begynne i jobben, og jeg ser fram til å bidra i klubben, og ikke minst til å fortsette med å utvikle nye spillere til A-laget, sier hovedpersonen selv.

Skrede har bakgrunn og mastergrad fra Norges Idrettshøgskole og et årsstudium i psykologi fra Universitetet i Bergen. Han har vært en sterk bidragsyter i visualiseringen av landslagsskolen og landslangsskole-TV, og besitter sterk kompetanse innen analyseprogram som Sportscode og Hudl.

– Det er gjort en god jobb med AaFK-Akademiet, og det viktigste er at vi skal videreføre den gode jobben som er gjort og begynt på. Det er mange gode folk i Akademiet som gjør en fantastisk god jobb hver dag, som jeg nå er heldig å skal få jobbe med. Vi skal bruke de styrkene som er hos alle i klubben, og hos spillerne til å bli enda bedre. Vi skal tørre å sette krav til oss selv og jobbe hardt hver dag for å bli bedre. Målsettingen vår må være å alltid ha egenproduserte spillere i startoppstillinga for A-laget, avslutter Skrede.