Premissene før de to siste serierundene er ganske enkle. AaFK Fortuna MÅ vinne mot både TIL 2020 og Øvrevoll Hosle på hjemmebane, men selv da er det ikke garantert at tangotrøyene får sjansen til å spille om opprykk. For etter bortetapet mot Kolbotn sist helg, har AaFK Fortuna satt seg i en situasjon der de ikke har skjebnen sin i egne hender. I tillegg til at de selv må vinne sine resterende kamper, er de også avhengige av at Kolbotn, som trolig er klare for Toppserien, vinner mot TIL 2020 i Tromsø i siste kamp.

Dermed har AaFK Fortuna kniven på strupen før søndagens hjemmekamp mot TIL 2020.

– Nå er situasjonen avklart og det er ikke lenger noe «hvis om atte dersom atte». Sammenlignet med Kolbotn-kampen, hvor det var ulike scenarioer basert på hvilket resultat vi og TIL 2020 endte opp med, er all usikkerhet borte og vi har ingen hensyn å ta lenger. Det er en ganske befriende følelse, så jeg håper at vi senker skuldrene på søndag, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Selv om det er åpenbart at AaFK Fortuna gjerne skulle vært i en bedre posisjon med tanke på kvalifiseringsplassen, er Fagermo klar på at ting ikke er avgjort enda.

– Kolbotn kan selvfølgelig slå TIL 2020 i siste kamp og vi kan fortsatt ta kvalikplassen, så vi er ikke ute av det. Men vi må vinne, så enkelt er det. Hvis vi ikke klarer det er det over og vi har ikke vært gode nok, men både jeg og jentene ser at mulighetene for kvalik fortsatt er til stede, sier han.

Og forteller videre at laget har respondert bra på trening etter skuffelsen mot Kolbotn sist helg.

– Den kampen var energitappende, så det har vært viktig for oss å fått samlet energi igjen og bygge selvtillit og tro på at vi fortsatt kan klare det. Det har jentene respondert bra på, og allerede på mandag var fortvilelsen etter Kolbotn-kampen snudd til offensiv tankegang, forteller Frode Fagermo.