Å besøke breddeklubbene på Sunnmøre har vært høyt prioritert i Aalesunds Fotballklubb denne sesongen. I slutten av oktober tok Simen Bolkan Nordli og Kristoffer Ødemarksbakken seg en tur til Emblem for å delta på sesongavslutningen til G13/14 Emblem IL. Der ble de møtt av trener Geir Halvorsen med flere, som hadde forberedt gode spørsmål til de to AaFK-spillerne. Det ble også tid til selfier og autografskriving, og ikke minst et lagbilde.

Noen dager senere var det John Kitolano og Henrik Molvær Melland som dro ut på besøk. Onsdag 9. november tok duoen turen til Allheim stadion for å delta på trening med ivrige fotballspillere fra G13/14 Mauseidvåg og Solevåg IL. John og Henrik instruerte de unge, håpefulle på ulike øvelser, fortalte om veien fra barnefotball til toppfotball, stilte også opp på bilder og skrev autografer.

– Vi har gjennomført flere titalls klubbesøk denne sesongen, og i tillegg har vi tatt turen innom skoler og barnehager. Spillerne våre har vært fabelaktige, forberedt seg godt og representert Aalesunds Fotballklubb på en glimrende måte. Det er stort for barn og unge å få besøk, men det er også veldig verdifullt for spillerne å gjennomføre slike besøk. Vi kan ikke bare sitte nede på stadion og forvente at folk skal komme til oss. Vi har en viktig rolle å spille i lokalsamfunnet, og da må vi være synlige der aktiviteten foregår i det daglige, sier arrangementsansvarlig i AaFK, Sven Giske.

Og hos Emblem IL. Foto: privat