Tradisjonen tro kickstartes U.-KA av to dager med revy på Parken Kulturhus. Årets revy har fått navnet «I Søkelyset», og byr på aktualitet og en god dose humor. Den er delt opp i fem deler som er spredt litt utover, og tar publikum med på å løse et mordmysterium, der karakterer som Linni Meister, John Arne Riise og Lars Monsen er i sentrum. I tillegg kommer studentene på scenen til å levere mye dans og kjendisparodier, ifølge revyleder Helene Ella Drevik Ekrem.

– Vi tar også opp en del dagsaktuelle temaer. Vi gjør litt narr av strømprisene, og har med en del om hvordan det er å være nyutdannet student, samt hvilke tilbud de har på Campus. Ellers har vi litt om hvordan ting har blitt i etterkant av korona og en del parodier om politikere, VG og bylivet i Ålesund, forteller hun.

Revystyret fra venstre: Helene Ella Ekrem, Eli Aurora Hoset, Martin Brekkhus, Linnéa Sofie Frekøy Drage, Jakob Nes-Lorentzen og Kristine Jullum Faanes. Foto: U.-KA

Vil fylle Parken

Arbeidet med U.-KA-revyen har pågått siden september i fjor. Da begynte revystyret med planlegging, søke etter folk som ville være med, og samle en gjeng som skulle skrive manus. Siden januar har 20 ivrige studenter på scenen hatt øvingshelger annenhver helg, som nå skal intensiveres til øvinger hver dag for å bli 100 prosent klare til premieren torsdag 9. mars.

– Vi nærmer oss klare. Nå gjenstår det egentlig bare å øve på sang og dans, og få gått gjennom revyen flest mulig ganger og kanskje prøve å gjøre ting enda morsommere, sier Drevik Ekrem.

– Det kommer til å bli revy, og vi satser på at det blir en bra revy. Vi har hvert fall som mål å fylle Parken to dager på rad, smiler hun.

Noen klassikere og noe nytt

Etter to dager med revy fortsetter U.-KA med et fullspekket og variert program. Det blir mange aktiviteter, der noen er gamle klassikere, mens andre poster på programmet er helt nye.

– Det er veldig fint for vår del at vi har noen hjørnesteiner som vi kan bygge resten av programmet rundt. Det er velkjente og velprøvde konsepter som vi vet folk liker. I tillegg har vi noe nytt, men den største forandringen fra tidligere er at vi nå har vårt nye, flott studenthus, Sundebygget, som vi skal ta en del i bruk under U.-KA, sier U.-KA-leder Hermann Hansen.

Av de gamle klassikerne på programmet kan man nevne bar-til-bar, Borgundfjordfiske og St.Patricks, mens Sulafjellet Opp og Ålesund dødsekonkurranse er konsepter som ikke har blitt prøvd før.

– På Sulafjellet Opp inviterer vi store og små i Ålesund til å bli med oss opp Sulafjellet. Vi tusler opp dit med diverse poster på veien, mens på toppen blir det rebus, pølser og underholdning med Mathea Lødemel. Ellers er også Ålesund døds helt nytt. Det blir på Bybadet på mandagen, og der skal vi ha dødsekonkurranser i ulike kategorier, forteller Hansen.

– I tillegg blir det en del konserter, der vi skal arrangere noen selv på Sundebygget. Også skal vi ha maling, quiz og swingkurs. Det er noe for alle, og jeg tror mye er ganske aktuelt og artig for veldig mange, legger han til.

U.-KA-styret fra venstre: Elisabeth Øvretvedt, Ingrid Skodjevåg, Hermann Hansen, Vilde Hveding Ersdal, Frida Saur Almberg og Marie Vatn Skarsvåg. Foto: U.-KA

Lover trøkk og full fart

U.-KA-leder Hermann Hansen, revyleder Helene Ella Drevik Ekrem og danseinstruktør Kristine Jullum Faanes, er klar på at de gleder seg enormt til U.-KA 2023. På spørsmål om hva de gleder seg aller mest til er de ganske samstemte, men trekker samtidig frem mye forskjellig.

– Jeg gleder meg til det meste. Jeg var med på fisketurene i fjor og det var veldig koselig. Også gleder jeg meg til revyen, og konserten med Kakkmaddafakka, sier Jullum Faanes, og får støtte fra de to andre.

– Kakkmaddafakka blir en ordentlig avslutning. istemmer Drevik Ekrem og Hansen.

– Vi må også trekke frem St.Patricks, fordi det har blitt en tradisjon, samt Fuck Cancer-perlinga vi skal ha siste søndagen, legger de til.

– Hva kan man forvente seg av U.-KA 2023, Hermann?

– Folk kan forvente seg mye trøkk overalt og full fart. Det er noe for alle, og jeg lover at det blir veldig gøy for alle som deltar. Jeg har god tro på bra oppmøte, og håper samtidig at folk får en sånn skikkelig «U.-KA-følelse», avslutter U.-KA-leder Hermann Hansen.