– Det er veldig kjekt å være her sammen med en fin gjeng som har tatt meg godt imot. Jeg har fått et positivt inntrykk og trives godt, sier Lye Skretting etter torsdagens trening.

Den 20 år gamle midtbanespilleren landet i Ålesund onsdag morgen, og var med på sin første trening med laget på Frisksenteret på ettermiddagen. Torsdagens trening var derimot den første fotballøkten hun hadde med AaFK Fortuna. Lye Skretting skal også være med på trening fredag, før hun deretter skal bestemme seg for hvor hun fortsetter karrieren.

– Jeg synes det har gått veldig bra og føler at jeg har kommet godt inn i det. Jeg er her for å finne ut hvordan det er å være her og kjenne på magefølelsen om dette er den rette plassen å velge, forteller hun.

Har du andre alternativer enn AaFK Fortuna?

– Ja, jeg har vært på prøvespill andre steder, og så får jeg se hva jeg lander på til slutt. Jeg tenker jeg tar valget i slutten av måneden, sier den offensive midtbanespilleren med et lurt smil.

Foto: Kristian Moe

– Et godt lag

Denne uka får Ingeborg Lye Skretting et inntrykk av hvordan det er å trene med laget. Forrige sesong fikk hun kjenne på hvordan det var å spille mot AaFK Fortuna for Klepp. Lagene møttes totalt tre ganger i 2022-sesongen, der AaFK Fortuna gikk seirende ut i alle tre oppgjørene (4–2-seier på bortebane, 5–4-seier på hjemmebane i grunnspillet, og 6–1-seier på hjemmebane i sluttspillet). Basert på disse kampene, sier Lye Skretting følgende om hvordan det er å spille mot AaFK Fortuna:

– Det er et lag med veldig mye trøkk, noe jeg liker godt. De har en klar spillestil i 4–3–3 med mye trøkk i presspillet, som jeg tror jeg passer godt inn i. Et veldig godt lag å møte, tilstår hun.

Hvor aktuelt er det med en overgang hit?

– Det er aktuelt, men som sagt så har jeg ikke bestemt meg enda, svarer Ingeborg Lye Skretting.