Lions Club Ålesund/Vegsund hadde bestemt å dele årets store gaveutdeling på tre organisasjoner, som fikk 50 000 kroner hver: Suppebilen, Frelsesarmeen og Kirkens SOS. Alle de tre lederne som tok imot de symbolske sjekkene, uttrykte stor glede og takknemlighet over gaven og sa at pengene kommer svært godt med i den, for mange, vanskelige tida vi er inne i.

– Vi trenger å stå sammen for å bygge en varmere by, og vi er veldig glade for at dere er på lag med oss om å klare det, sa Suppe-Kalle da han takka for donasjonen.

Tidligere har Lions-klubben pleid å ha en større pengeutdeling rett over nyttår, men i år kom de fram til at det var bedre å dele ut pengene før jul – for det er nå det er aller mest bruk for dem.

– Dette er faktisk den aller største gava vi gitt i hele foreningas historie, sa president for Lions Club Ålesund/Vegsund, Eirik Karlsen.

Den største engangsutdelinga tidligere, var da de brukte 125 000 kroner til å kjøpe inn en narkotikahund til ålesundspolitiet, som ikke hadde råd til hund. Seinere har politiet vært på besøk hos klubben og fortalt om hvor viktig hunden har blitt for dem og hvor mye den har utretta.

Mye dugnad

Suppe-Kalle undra seg over hvordan Lions-klubben, som har 36 medlemmer, klarer å få inn så mye penger. Svaret var todelt:

– Vi har noen faste, gode inntekter fra salg av kalenderen vår og fra innsamling av juletrær, men hovedinntektene våre kommer fra forskjellig vedlikeholdsarbeid som vi gjør for sameier og andre. Det blir noen timer i lift og stillaser gjennom åra, smiler presidenten og legger til:

– Heldigvis har vi en del dyktige håndverkere i klubben vår, for om vi bare hadde hatt kontorrotter, hadde det blitt vanskelig!

Til sammen har Lions Club Ålesund/Vegsund delt ut 2,3 millioner kroner de siste ti åra. Rundt halvparten er brukt lokalt, mens det meste av den andre halvdelen er gitt til ulike nasjonale prosjekter. Dessuten går det litt til utlandet, blant anna til et barnehjem i Litauen.