Autolakk har hatt tilholdssted i Ålesund i en lang periode. Bedriften ble stiftet i 2000 og har dermed hatt lang fartstid som karosseriverksted i byen. Tidligere i år, nærmere bestemt 8. mai, kjøpte 28 år gamle Lakshan Ravi opp Autolakk og tok over driften etter Kjell Grytten. Det har markert et slags generasjonsskifte hos bilskadesenteret, som nå består av et ungt team som skal drive bedriften videre.

– Det er vi som er neste generasjon. Vi er et godt team, der den eldste er 66 år og den yngste er 18 år. Det er et stort sprang, men det er også gøy for oss unge at vi kan vise hva vi kan og at vi er flinke til det vi holder på med, sier eier og driver av Autolakk Ålesund, Lakshan Ravi.

Foto: Trym Photo
Foto: Trym Photo

Bilskadesenter og mye mer

I utgangspunktet er Autolakk et ganske vanlig bilskadesenter som driver med bilskadereparasjon, lakkering, rustsveising og skadetaksering. Men det unge teamet har også andre sysler å holde på med i arbeidshverdagen utenom de vanlige tjenestene til et bilskadesenter. Dette inkluderer både såkalt customizing av biler, samt restaurering av gamle veteranbiler, men prosjektene til Autolakk går også utover dette.

– Vi jobber med litt andre ting også. Jeg driver en biloutlet som selger driftsikre bruktbiler i topp stand. Vi var også medarrangør med Lid Bil og Trym Photo for en driveout, og vi jobber med å få til et årlig arrangement i Ålesund, der vi ønsker å gi bilinteresserte sunnmøringer en plass og mulighet til å møtes og bygge nettverk , forteller Lakshan Ravi.

Teamet på Autolakk jobber med mye forskjellig. Foto: Trym Photo

Framtidsretta planer

Autolakk-eieren forteller videre at de har flere planer fremover, som ikke kan avsløres helt enda, men som er under planlegging.

– Vi vokser raskt og ser for oss behovet for et større lokale på sikt. Med de prosjektene vi holder på med trenger vi større plass og flere folk, så vi jobber med å utvide teamet vårt også, sier Ravi.

Et nytt og større lokale vil gi Autolakk flere nye muligheter. Når flyttinga har skjedd, ønsker bedriften å starte opp med tilbud til ungdommer som ikke har, eller har vansker med å komme ut i arbeidslivet.

– Vi vil sette i gang kurs, workshops og hobbyverksted, der vi samler bilinteresserte ungdommer og gir dem muligheten til veiledning og læring innen bilfaget. Vi håper dette kan føre til ny motivasjon og ambisjoner hos dem i hverdagen, understreker Lakshan Ravi.

Foto: Trym Photo