– Kjøpet er en del av vår strategiske satsing til det våre fjorder har å tilby via sjøveien. Ingenting slår det å kunne komme inn Hjørundfjorden og nyte fjelltoppene som ruver over deg og gårdene innover, sier daglig leder i MS Sagasund AS, Preben Molnes.

MS Sagasund til kai i Ålesund. Foto: MS Sagasund

Preben Molnes (Molnes AS) og André Storøy (Storøy Maritime AS) har lang fartstid på varierte fartøy som kaptein og maskinsjef, men rettet mot cruisesegmentet så er det hovedsakelig gjennom Cruise Service AS, hvor de har vært med nesten i fra oppstarten i 2018- 2019.

– Ansatte i Cruise Service, med Kåre Molvær i spissen, har vært gode mentorer opp gjennom årene og har vist oss hvordan man leverer gode og profesjonelle tjenester opp imot cruiseturister og private selskap som booker turer. Jeg har troen på at vi finner et godt samarbeid i fremtiden, fortsetter Molnes.

«MS Sagasund» ligger i disse dager hos Vegsund Slip for klassing, vedlikehold og oppgraderinger for neste sesong.

– I år ble det hovedsakelig kjøring for vår agent i Bergen, Maritime Tours, som booker turene for cruiseskipene når de kommer til kai. Videre i år blir fokuset rettet mot det pågående verkstedsoppholdet og en god gjennomgang av fartøyet, før vi setter oss ned for å planlegge videre drift, sier teknisk leder André Storøy.

– Neste år vil det bli muligheter til å booke «MS Sagasund» til private arrangement, men også åpne arrangement i egen regi av MS Sagasund AS, forteller Storøy videre.