– 25 poeng er bra, men det burde vært mer. I noen kamper har vi tapt fortjent fordi motstanderen har vært bedre enn oss, mens i andre kamper som vi har tapt er det vår egen feil at vi ikke vinner. Vi har gjort en del feil og feilvurderinger som har ført til at vi gir vekk en del poeng og det er irriterende. Hittil har vi vunnet halvparten og tapt halvparten av kampene. Vi har vært litt varierende og da blir det slik, oppsummerer AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Midtstopper og lagkaptein Mette Muri sier seg enig i den oppsummeringen.

– Vi har hatt et høyt toppnivå, men også et veldig lavt bunnivå. Vi visste at det kom til å skje med tanke på at vi er nyopprykka og har mange unge spillere med lite erfaring på dette nivået. Men alt i alt synes jeg at vi har vist oss frem på en god måte i grunnspillet, mener hun.

Lagkaptein Mette Muri er greit fornøyd med det laget viste i grunnspillet. Foto: Kristian Moe

Ser oppover

Det kommende sluttspillet fungerer på den måten at de to nederste lagene til slutt rykker ned til 2.-divisjon. Laget som vinner sluttspillet får spille kvalifisering mot laget som havner tredje sist i nedrykksluttspillet i Toppserien, og har muligheten til å rykke opp.

Med 25 poeng ligger AaFK Fortuna ganske trygt midt på tabellen før sluttspillet sparkes i gang til helga, med 11 poeng opp til topp-plasserte Øvrevoll Hosle (36 poeng) og 11 poeng ned til nedrykksplasserte Amazon Grimstad (14 poeng).

Likevel skal det ikke hviles på laurbærene i AaFK Fortuna-leiren, som er offensive før sesongens sju siste kamper.

– Vi hadde ikke kunne vært fornøyde uansett om plassen hadde vært 100 prosent trygg. Mye kan fortsatt skje. Vi er nødt til å fortsette med å utvikle oss, og vi har nye og ambisiøse mål for neste sesong. Derfor må vi jage etter gode prestasjoner og forbedringer i spillet vårt, både kollektivt og individuelt hele veien inn slik at vi kommer så høyt på tabellen som mulig, sier Fagermo.

– Vi har en bra mulighet til å gjøre det godt og ta mange poeng i sluttspillet. Vi tenker ikke på at vi skal unngå nedrykk. Vi ser oppover på tabellen, legger Muri til.

Muri ser oppover på tabellen. Foto: Kristian Moe

Hva må dere forbedre før sluttspillet starter?

– Vi er fryktelig gode på veldig mye, mens det er andre områder som vi ikke er gode på. Vi har blant anna fokus på avstander mellom ledd, mellom spillere og til motstanderne, samt aggressivitet i presset. I tillegg kan vi bli enda skarpere offensivt. Vi kommer veldig ofte til innlegg og i gode innleggsposisjoner, men uttellingen er for dårlig. Der må vi bli bedre med tanke på rytme, innløp og det som skjer foran mål, mener Frode Fagermo.

Frode Fagermo er tydelig på at laget jobber med å bli bedre på flere områder. Foto: Kristian Moe

En del å revansjere

Etter siste grunnspillkamp ble oppsettet for sluttspillet trukket. Der ble det klart at AaFK Fortuna får tre hjemmekamper og fire bortekamper. Håpet var selvfølgelig å få fire hjemmekamper, men både Fagermo og Muri er relativt fornøyde med oppsettet de fikk.

– Det er noen borteturer som man ikke har lyst på, enten med tanke på motstander, arena eller reiseavstander. Vi unngikk noen av de som vi håpte å unngå. Totalt sett fikk vi en grei trekning, istemmer de.

Av de fire bortekampene som AaFK Fortuna skal spille, venter lange turer til Harstad og Grimstad. I grunnspillet ble det tap på begge disse arenaene og AaFK Fortuna har dermed mye å revansjere.

– Selv om det er de to lengste turene så er jeg egentlig litt glad for at vi fikk dem igjen. Vi gjorde to prestasjoner under pari der i grunnspillet og får nå muligheten til å rette opp inntrykket, sier Fagermo.

I grunnspillet ble det også tap borte mot Hønefoss for AaFK Fortuna. Til høsten venter nok en tur til Østlandet og AKA Arena.

– Bortekampen mot Hønefoss var forferdelig så vi har noe uoppgjort der også. Forhåpentligvis får vi vist oss fra en mye bedre side, sier en revansjelysten Mette Muri.

Frode Fagermo tror at AaFK Fortuna går en morsom høst i vente. Foto: Kristian Moe

De sju kampene AaFK Fortuna skal spille i sluttspillet er som følger: KIL/Hemne (H), Medkila (B), Grand Bodø (H), Øvrevoll Hosle (B), Hønefoss (B), Klepp (H), og Amazon Grimstad (B).

– I de tre første kampene har vi gode muligheter til å ta mange poeng. Ellers både tror og håper jeg at det blir en morsom høst for oss. Det er klart at mye kan skje både oppover og nedover, men om vi klarer å gjøre vårt ytterste og sanke poeng, så tenker jeg at alt er mulig oppover på tabellen, konkluderer Frode Fagermo.