Å dusje eller bade i iskaldt vann har blitt en trend hos mange, og skal angivelig gi en helsebringende effekt. Treningssenteret på Kremmergaarden har lagt merke til at flere og flere ønsker en skikkelig kalddusj etter trening for å hjelpe med restitusjonen. Det har ført til at eier David Castro har bestilt inn bøtter som skal monteres i taket på hver dusj. Bøttene skal fylles med iskaldt vann og aktiveres ved å trekke i ei snor. Da får de som ønsker det en frivillig kalddusj.

– Jeg har fått en del forespørsler om nettopp dette med å dusje i iskaldt vann. Restitusjonstid er superviktig, så på grunn av fordelene som ligger bak det å bade eller dusje i iskaldt vann, valgte jeg å bestille inn bøtter for å imøtekomme etterspørslene og gi medlemmene dette tilbudet, forteller eier og driver av Mudo Gym, David Castro.

Helsebringende effekt

Mange har nok sett at profesjonelle idrettsutøvere innen ulike sporter benytter seg av isbad, kuldekammer eller andre former for kuldesjokk som en del av restitusjonen etter trening eller kamp. Det å utsette kroppen for et slikt sjokk, skal angivelig være bra for en og gi en helsebringende effekt.

– Man får en sjokk-kulde som aktiverer celler og blodårer, og som setter i gang en prosess i kroppen som er bra for restitusjon. I tillegg får man en oppkvikkende følelse og blir mer våken, så jeg anbefaler folk til å ta en kaldtvannsdusj innimellom, for det hjelper ganske mye, sier Castro.

Å installere isbøtter har lenge vært i tankene til David Castro, men det er først nå etter at han startet opp Mudo Gym at det blir en realitet. Å utsette kroppen for kuldesjokk i form av iskalde dusjer eller bad, skal visstnok gi en helsebringende effekt og hjelpe med restitusjonen. Foto: Kristian Moe

Overveldende respons

Han forteller videre at han lenge har hatt et ønske om å installere isvannbøtter. Før han åpnet Mudo Gym for to år siden, drev Castro en annen gym der han planla å gjøre denne installasjonen. Det fikk han derimot ikke muligheten til før han la ned, så nå gjør han det på Mudo. Tross en del forespørsler, spesielt fra kampsportmedlemmene, trodde han aldri at interessen og responsen rundt isvannbøttene skulle bli så stor.

– Jeg tenkte at noen vil like det mens andre ikke vil bruke det. Jeg trodde ikke at det skulle være så stor interesse for det. Nå har det blitt en liten eksplosjon, men det er jo kjekt. Jeg liker å gi medlemmene noe ekstra tilbake og dette er noe som koster meg veldig lite å gjøre, så jeg håper og tror at de vil sette pris på det og at det blir en suksess, smiler Mudo-eieren.

Bøttene er hvert fall bestilt og håpet er at de vil ankomme i løpet av denne uka.

– Det er det jeg håper på, men sending er sending, så man vet aldri. De blir sendt fra et anna land og skal via Oslo før de kommer hit, men håpet er at de skal være her veldig snart slik at vi kan begynne installasjonen, sier David Castro.