Begge aktørene er anerkjente innen bobil- og caravanbransjen, og sammenslåingen markerer et nytt kapittel i etableringen av en sterk kundefokusert organisasjon. Sammenslåingen skal etter planen tre i kreft fra nyttår, og den nye virksomheten skal gå under navnet Ferda. Tiden frem til dette vil brukes til planlegging og forberedelser for ytterligere forsterkede kundefordeler.

– Vårt overordnede mål er å forenkle og forbedre våre kunders caravanliv. Vi er i en tid hvor tilpasning er nødvendig, og kunder forventer mer av sine forhandlere. Vi er fast bestemt på å møte disse utfordringene med forbedret service og et utvidet sortiment av høykvalitetsprodukter. Kunder skal bli mottatt som husets kunde, uansett hvor i landet de møter oss, uttaler konsernsjef i Ferda, Leif Terje Hansen.

Lokale avdelinger

I ålesundsområdet har Ferda ei avdeling på Håhjem, mens Tellus har avdelinger på Sjøholt og i Breivika. Hva som skjer med disse avdelingene, er usikkert. Daglig leder i Ferda på Håhjem, Jon Arne Torset, henviser til konsernsjefen i Ferda for ytterligere informasjon.

– Vi har akkurat fått vite om planene, så det er altfor tidlig for meg å gi en uttalelse om dette, sier han.

Leif Terje Hansen, som er konsernsjef i Ferda, sier at hva som skjer med avdelingene i ålesundsområdet, foreløpig ikke er diskutert ettersom de venter på svar fra Konkurransetilsynet.

– Vi har sendt inn melding til Konkurransetilsynet om sammenslåingen og venter på at den skal bli godkjent. Det bør gå greit, men inntil det skjer vil avdelingene i Ålesund forbli konkurrenter. Hva som eventuelt skjer etter sammenslåingen har ikke vært oppe til diskusjon, forteller han.