Arrangementsansvarlig i AaFK, Sven Giske, forteller blant anna at de gjennom hele sesongen har opplevd bra trykk angående kjøp av drakter. Der opplyser han at klubben har gjort draktsalget enda mer attraktivt ved å få spillerne til å signere dem før henting.

– Folk vil gjerne ha draktene signert, så det er et tillegg vi har gjort på draktsalget. Vi ser også at det gleder spillerne å få signere drakter, sier Giske.

I tillegg opplyser han om at klubben mottar henvendelser og forespørsler fra personer og organisasjoner i lokalsamfunnet, som ønsker klubbeffekter til diverse formål.

– Det er mange som vil ha premier til lotterier og lignende. Det er ikke ubegrenset hvor mye vi kan gi vekk, for vi har et budsjett på dette, men vi har vært ganske lydhør overfor de som har ønsket drakter, drikkeflasker, billetter og sesongkort som premier til lotterier. Da har vi prøvd å prioritere de lotteriene som går til gode formål, og har prøvd så godt vi kan å gi vekk, utdyper han.

Arrangementsansvarlig i AaFK, Sven Giske, forteller at å signere draktene før henting er et tillegg de har gjort på draktsalget. Foto: Kristian Moe

– Vi må aldri glemme hvor vi kommer fra

Utenom å være generøse med giveaways, har AaFK og AaFK-spillerne sendt ut videohilsener til folk som har spurt i forbindelse med diverse anledninger, som bursdager og konfirmasjoner. Giske forteller om en gutt fra Langevåg som brakk armen på fotballtrening, hvor klubben bestemte seg for å dra på overraskelsesbesøk med signert drakt.

– Dette er ting som er veldig lett for oss å gjøre og som betyr veldig mye for andre. Spillerne synes det er stas at de blir sett på som forbilder, og bidrar mer enn gjerne til at barn og unge på Sunnmøre blir glade, uttaler arrangementssjefen.

Likevel trekker han frem alle besøkene som klubben har fått, og dratt ut på, som det aller viktigste AaFK har gjort i år.

– Vi har fått mange besøk fra klubber, barnehager og skoler, der de har kommet for å se på trening, fått omvisning og møtt spillerne. Vi har også selv vært rundt om på skoler og barnehager, men også til breddeklubbene på Sunnmøre. Det betyr enormt mye for spillerne i breddeklubbene, men også for våre spillere. Det er viktig at de får komme seg ut av Color Line stadion og bidra ut i lokalsamfunnet. Dette er noe vi kommer til å satse på neste år også, sier Sven Giske.

Å dra på besøk til breddeklubbene på Sunnmøre har vært veldig viktig for AaFK denne sesongen. Foto: Srdan Mudrinic

Hva er motivasjonen deres til å gjøre dette?

– Helt siden jeg var aktuell for jobben jeg har nå, så var jeg veldig tydelig på at jeg ville øke synligheten og tilstedeværelsen til klubben ute. Alle kommer fra en breddeklubb, og så opp til forbilder som barn. Når man da er i den posisjonen hvor man kan være et forbilde som klubb eller som spillere, så skal vi ta den rollen på alvor og tenke tilbake til da vi selv var barn og hvor mye det betydde for oss at våre forbilder stilte opp, forklarer Giske.

– Vi ønsker at de som er utenfor, skal få et forhold til klubben og spillerne. Det er noe vi vil skape og det er en kjempeglede å få gjøre det. Vi må aldri glemme hvor vi kommer fra eller hvor grunnlaget legges, for det var i breddeklubbene, legger han til.

Energipåfyll

AaFK-spillerne har til vanlig en ganske ensidig hverdag der mye av tiden deres tilbringes innenfor stadionportene på Color Line stadion eller andre arenaer. Spilleroppdrag som å dra på besøk til breddeklubber er dermed en fin avlastning fra treningshverdagen på stadion. Sven Giske er av den oppfatning at slike oppdrag er med på å gi spillerne mer energi og har utelukkende blitt møtt med positivitet av spillergruppa.

– Jeg kan med hånda på hjertet si at vi ikke har fått en eneste negativ tilbakemelding fra spillerne. Det at de får komme seg ut ut i lokalsamfunnet gir dem energipåfyll. Det er veldig kjekt for dem å møte små jenter og gutter som også driver med fotball, og samtidig bli kjent med ulike plasser på Sunnmøre. Vi er opptatt av at dette skal gi dem mer energi og det virker som at det fungerer, sier han.

Foto: Srdan Mudrinic

Ifølge Giske har AaFK vært på over 50 besøk denne sesongen. Dette skal klubben fortsette med neste år, og arrangementssjefen oppfordrer breddeklubbene til å ta kontakt dersom de ønsker besøk fra AaFK-spillerne i forbindelse med cuper, treninger eller eventuelt å få komme på besøk på stadion for å overvære ei trening.

– Har dere satt et mål for neste år og vurderer dere endringer i opplegget?

– Vi er veldig godt fornøyde med antall besøk i år, men det skal bli enda flere neste år. Målet må være å besøke de klubbene vi ikke har fått besøkt i år, og vi skal strekke oss langt for å få det til. I forhold til endringer, så evaluerer vi alle tiltak vi har hatt. Vi skal ha et møte med AaFK Fortuna og det kan hende vi skal samkjøre noen av disse oppdragene. Vi ser at det vi gjør funker bra, og har en god plan på dette fremover også, avslutter Sven Giske.