Gjennom scoringsbonusen gir Sparebanken Møre et beløp for hvert mål AaFK Fortuna og AaFK scorer. Dette samles inn i en pott, som etter sesongen blir delt ut til organisasjoner på Sunnmøre som velges av spillergruppa.

Denne sesongen har AaFK Fortuna scoret 45 mål i 1.-divisjon, og med et satt beløp på 2000 kroner per scoring, betyr det at deres scoringsbonuspott er på 90 000 kroner.

Disse pengene har AaFK Fortuna-spillerne valgt å gi til Hjelpegruppa Ålesund.

– Vi valgte Hjelpegruppa fordi de gjør en utrolig viktig jobb her i nærområdet med å hjelpe familier som ikke har råd til det helt nødvendige. Vi jobber for like muligheter, og derfor var det naturlig for oss å gi scoringsbonusen vår fra denne sesongen til Hjelpegruppa, sier AaFK Fortuna-kaptein, Mette Muri på vegne av spillergruppa.

Foto: Kristian Moe

Hjelpegruppa Ålesund var naturligvis fornøyd med å få tildelt 90 000 kroner til deres arbeid.

– Vi trenger det til matkassene som skal deles ut til jul, og dette gjør at vi kan dele ut matkasser til flere enn først antatt. Det er kjempeflott, og vi setter utrolig stor pris på at spillerne i AaFK Fortuna valgte oss, uttaler Inger Lise Rysgård i Hjelpegruppa Ålesund.

I tillegg til å gi Hjelpegruppa årets scoringsbonus, har AaFK Fortuna-spillerne også meldt seg til å hjelpe til med å pakke og levere matkasser.

– Vi har lyst til å være med å bidra. For oss handler det om mer enn å bare gi en sjekk med penger. Vi vil også vise at vi bryr oss og kunne få gjøre en forskjell, og vise familiene at vi ønsker å bidra til at de får like muligheter slik mange andre får, forteller Mette Muri.