Vil du ta en litt annerledes og opplevelsesrik snartur fra bygatene til Byparken? Da kan du hele sommeren rusle gjennom Parken kulturhus (eller ta heisen, om du har behov for det.)

Dette er tredje sommeren på rad at Parken kulturhus holder sommeråpent og åpner dørene mot byparken. Målet er å legge til rette for et mer aktivt og urbant parkliv, både for innbyggerne, turistene og andre tilreisende.

Man trenger selvsagt ikke å skynde seg gjennom kulturhuset, men er hjertelig velkommen både til å nyte arkitekturen og kunsten på veggene og til å slå seg ned og ha litt fredfylt kvalitetstid i foajeen. Der finner man både bøker, leker og spill man kan kose seg med, man kan lage sine helt egne buttons på button-verkstedet og man kan teste ut kulturhusets nye VR-briller.

Gratis park-tilbehør

Parken kulturhus byr også på gratis utlån av hengekøyer, bålpanne, boccia og badminton – og selvsagt fri tilgang på vann, wc og wi-fi. Og de som har en barnevogn de gjerne vil sette fra seg mens de tar minsten med på tur opp Aksla, er velkomne til å parkere den på kulturhuset.

Denne sommeren kan man også se en formidlingsutstilling for Sigurd Winges storslåtte kunstverk, «Båtfrisen», som etter 25 år endelig er montert i sin helhet i kulturhuset.

Prosjektet er et samarbeid mellom Parken kulturhus, Ålesundsbiblioteka og Skattkammeret. Sistnevnte stiller med utstyr til utlån.

NB! Kulturhuset er bare åpent på dagtid, og det er stengt om søndager.

Arkitekt Kjell Oscar Pettersen og kulturhusleder Hans Pareliussen foran foajeen til 25-årsjubilanten Parken kulturhus. Foto: Kenneth Kamp