Reindalseter ligger ved østenden av Langevatnet i Reindalen og er midtpunktet i rutenettet i Tafjordfjella- Foto: Marius Dalseg Sætre

Nytt i Uka / Aesby.no traff på Tone Drabløs, markedsansvarlig i DNT Sunnmøre, på vår vandring i byen onsdag. Hun ville gjerne gjøre alle oppmerksom på at Reindalseter fortsatt er betjent.

Reindalseter ligger i Tafjord-Reindalen landskapsvernområde og har et rikt dyre- og planteliv. Spesielt Daurmålshaugen og Huldrekoppen blir av fagfolk regnet for å være et biologisk skattkammer med mange sjeldne arter, forteller Tone Drabløs.

Langevatnet i Reindalen, der Reindalseter ligger, er midtpunktet i rutenettet i Tafjordfjella. For mange er stien fra Zakariasvatnet til Reindalseter det første møtet med disse storslåtte fjella. Etter å ha gått langs Zakariasvatnet, er møtet med Reindalsfossen ved enden av vannet noe som gjør et stort inntrykk på de fleste. Her buldrer vannet utfor høye stup, og stien går kloss inntil fossen for deretter å krysse elva på ei bru. Deretter stiger stien bratt opp til Haugane, og Reindalen åpner seg i all sin prakt, omgitt av imponerende fjell.

Sommeridyll i Reindalen. Foto: Anne Starheim

Reindalseter er et hyttetun som består av den gamle hovedhytta og et anneks, et toaletthus, samt et resepsjons- og kafeteriabygg. Der kan man nyte hjemmelaget mat med treretters middag, nybakt brød til frokost og vafler i kafeen.

– Turen opp fra Zakariasvatnet tar cirka to timer på god sti. Hytta er et perfekt sted for bare å være, uten å måtte jage etter noe annet. Reindalen byr på varierte turmuligheter som passer for de fleste. Det er også mulig å låne en båt og fiske på Langvatnet, forteller Tone.

Seteren er også et utmerket startpunkt for turer videre innover i Tafjordfjella, der DNT Sunnmøres hytter ligger som perler på ei snor. De som vil, kan bestille seng på forhånd, men det er også mulig å ikke bestille, avslutter hun.

Reindalseter er betjent frem til 20. august.

Reindalen er en uvanlig vakker dal med gammel furuskog og et rikt planteliv. Foto: Marius Dalseg Sætre