KIN Awards er en prisutdeling som arrangeres av organisasjonen «KIN - Kvinner i Næringslivet». Prisutdelingen skal hedre kvinner i næringslivet i Ålesund og omegn med gjeve priser for året 2023. Kvinner i Næringslivet har selv valgt ut tre kandidater som publikum nå kan stemme frem som «Årets forbilde».

De nominerte er Gro Linn Gamst, Amalie Holm og Christine Sunde.

Ifølge KIN skal «Årets forbilde» deles ut til en kvinne som gjennom året har utmerket seg og hatt en betydelig innvirkning på andre gjennom sitt arbeid. Hun inspirerer andre både med sin person og sine prestasjoner ved enten å utvise gode lederegenskaper, samfunnsengasjement eller bidra til en positiv endring.

Under følger juryens begrunnelse for de nominerte:

Gro Linn Gamst Foto: Nordfolk Travel

Gro Linn Gamst

Etter flere års kamp mot ME-sykdom, startet Gro sin karriere som grunder i 2011 med bedriften Gamst Consulting. Fra 2014 til 2022 var hun internasjonal salgssjef i 62° Nord. I 2022 søkte hun nye utfordringer, og bedriften Nordfolk Travel ble stiftet. Gro har skapt en drøm for de som virkelig vil feriere eksklusivt i Norge, og i 2023 solgte selskapet reiser for over ti millioner kroner. Gro har vært en synlig skikkelse i regionens næringsliv, og fremstår som en uredd forretningskvinne. 

Christine Sunde Foto: privat

Christine Sunde

Christine satset alt på en annerledes møbelbutikk med sjel, BySunde. I en bortgjemt fabrikk i Langevåg har hun klart å opparbeide seg en enorm kundebase, hvor majoriteten av kundene kommer utenfra regionen. Det har de siste årene vært tøffe tider for norsk møbelindustri, og Christine fremstår til tross for dette med enorm stå-på-vilje og dedikasjon til sitt livsverk.

Amalie Holm Foto: Surofi

Amalie Holm

Amalie er 24 år, og har vært fisker siden 2020. Hun skapte nylig lokal fiskerihistorie da hun ble første kvinne i styret til Ålesund og Sula fiskarlag, hvor hun er nestleder. Amalie har fra før av vervet som styremedlem i fiskesalgslaget Surofi, som hun har hatt siden 2022. Amalie fremstår som en stor inspirasjon for unge kvinner når det kommer til å påta seg større ansvar, og spesielt viktig er det at dette foregår i den mannsdominerte maritime næringen. 

Denne prisen deles ut til den som får flest stemmer. Avstemmingen startet mandag og du kan stemme frem til 14. april.

Arrangementet går av stabelen 25. April på Løvenvold Theater.

Overskuddet fra KIN Awards går til forskning på kvinnehelse ved NTNU.