– Det handler om at alle kan komme seg ut i naturen selv om de ikke har penger til dyrt utstyr. De som vurderer å investere i nytt turutstyr får muligheten til å teste utstyret før de kjøper det, forteller butikksjef i Naturkompaniet Ålesund, Kim Svensson.

Butikksjefen tror at det er en høy terskel for folk å skulle kjøpe nytt og dyrt utstyr som man ikke bruker altfor ofte. Derfor mener han at innføringen av utleie er et positivt tiltak.

– Vi har allerede hatt kunder innom som har spurt om dette, og jeg tror det er veldig bra for mange at noe slikt ble tilgjengelig, sier Svensson.

– Hvordan fungerer det med utleie? Kan man leie utstyr så lenge man vil?

– Man kan leie utstyr i alt fra ei natt til flere uker. Det er egentlig opp til kundene selv hvor lenge de ønsker å leie og prøve ut utstyret, svarer han.

Naturkompaniet gir sine kunder muligheten til å prøve ut turutstyr før man eventuelt kjøper det. Foto: Fredrik Lewander

Vil gi kundene en god opplevelse

Svensson forteller at Naturkompaniet ønsker at kundene skal forstå at de er en aktør på markedet som ikke selger utstyr bare for å selge det, men at de også er opptatt av at de får en god opplevelse av produktene.

– En del av vårt konsept er å gi kundene informasjon rundt produktene, hvordan de skal bruke det, hvordan man skal ivareta det og slike ting, sier han. Det viktigste for oss er at kundene våre får en god opplevelse av produktet, sier han.

Stolt

Naturkompaniet er altså den første aktøren til å innføre utleie av turutstyr og lanserer dette i alle sine butikker nasjonalt. Kim Svensson er veldig spent på konseptet.

– Det er alltid spennende å presentere noe helt nytt på markedet, og dette er noe vi er utrolig stolt over, smiler han.