– Jeg flyttet herfra så fort jeg kunne etter videregående skole fordi jeg ikke klarte å se mulighetene i Ålesund. Jeg hadde stor utferdstrang og var allerede innstilt på at jeg skulle til Oslo fordi jeg har familie der, forklarer Bjørkavåg.

Foreldrene til Bjørkavåg har drevet kafé og restaurant hele livet hennes, blant annet Anno og Hoffmann, så hun var klar på at hun ønsker å starte noe selv. Bjørkavåg begynte derfor å studere Retail Management hos Handelshøyskolen BI i Oslo.

– Jeg fant meg jobb og mann i Oslo og ble derfor værende, men jeg sluttet aldri å ha en fot i Ålesund, sier Bjørkavåg.

Nestleder i koret Julie-Anne Bjørkavåg (t.v.) sammen med dirigent Mathias Tvedten og styreleder Sandra Helsem. Foto: Anne Trandal

Var som å komme hjem

Bli med hit Møre og Romsdal er en jobbmesse som har blitt arrangert i flere år i Oslo og Trondheim, og har som mål å rekruttere arbeidskraft tilbake til regionen.

– Å gå inn på messen var som å komme hjem. Der forstod jeg hva byen faktisk har å tilby. Jeg ble imponert over at Ålesund er best i klassen i flere bransjer, og det gjør meg ekstremt stolt, forteller Bjørkavåg.

Jobbmessen førte til at hun kunne begynne å bygge et nettverk i Ålesund og ble kontaktet av potensielle jobber. Begjæret om å flytte hjem ble bare større og større til familien til slutt fant ut av det, og flyttet fra Oslo til Flisneset.

Bjørkavåg jobber nå som Management Consultant for The Assessment Company AS i sentrum av Ålesund.

– Jobben i The Assessment Company gjør at jeg får innsikt i omtrent alle bransjer i området, og det er utrolig gøy og spennende, sier hun

Julie-Anne Relling Bjørkavåg jobber som Management Consultant for The Assessment Company AS. Foto: Amanda Ramstad

Omstilling

– Vi driver fortsatt med å akklimatisere oss til byen, Ålesund har et helt annet tempo og en annen puls enn hva Oslo har. Her er det mindre stress og mer rolig, samtidig som det føles mye tryggere. Det er også en kjempestor oppgradering av utsikt der vi bor, før hadde vi utsikt til en hekk og nå kan vi se fjorden. Jeg var ikke klar over hvor mye det kan bety, forklarer Bjørkavåg.

Hun forteller videre at det var veldig hyggelig, men også litt rart å skulle ta opp kontakten med folk ettersom hun hadde bodd i Oslo så lenge.

– Jeg hadde akkurat flyttet tilbake og ville bygge et nettverk. Sosiale relasjoner er viktig for god helse, og det har koring vært en stor hjelp for, sier Bjørkavåg.

I fjor startet hun og venninnen Sandra Helsem opp kor for kvinner mellom 30 og 45 år med en interesse for sang, musikk og gode samtaler, og de fikk utrolig god respons med et stort oppmøte.

– Jeg synes hvertfall at det er veldig gøy å sette i gang ting og vi ville skape en arena for dem i samme situasjon som oss. Det har gått utrolig bra og nå har vi til og med blitt booket til å synge på KIN-awards og festivalen The North West, smiler Bjørkavåg.

Først korsamling for det nye koret. Foto: Anne Trandal

Eksotisk

– Familien har vært ankeret mitt som har gjort at jeg alltid har følt meg velkommen i byen. Mye har endret seg siden sist jeg bodde her, så jeg føler meg egentlig ny i byen.

Hun forteller videre at hun er veldig glad for å komme nærmere foreldrene og sine fire søsken og at hun har fått åpnet øynene for hva som faktisk tilbys i regionen.

– Det føles nesten eksotisk å komme tilbake til Ålesund etter så lang tid. Jeg blir stadig imponert over byen og jeg er nå Ålesunds største ambassadør, det er tross alt verdens fineste by, avslutter Julie-Anne Relling Bjørkavåg.