Det er Kirkens bymisjon, Ålesund Røde Kors, Ålesund frivilligsentral og Ålesund og Volsdalen menighet som i fellesskap tilbyr åpen julefeiring på julaften. At feiringa er åpen, betyr at alle som savner et fellesskap på julaften, er velkomne, helt uavhengig av tro eller livssyn. Fullstendig gratis er det også.

– Vi ønsker velkommen til en tradisjonell julaften for alle som ser etter noen å feire julaften sammen med, sier Eva Bråland Sætre i Kirkens Bymisjon.

Maten blir tradisjonell og av aller beste kvalitet; det er det Roy Vedlog som sørger for, sammen med gode kolleger fra Norske kokkers landsforening. Vertskap for kvelden blir Randi og Jan Oskar Alnes fra Ungdom i Oppdrag, mens frivillige fra arrangør-organisasjonene står for pynting, servering og opprydding. Ordfører for ny-nye Ålesund kommune, Håkon Lykkebø Strand, vil også å ta turen innom og komme med en hilsen.

Den åpne julefeiringa er altså gratis, men man må melde seg på. Det gjør man enklest på Tikkio.com, men man kan også kontakte en av arrangørene eller Ålesund kommune.

Slik ser det ut i rådhussalen når den er pynta og gjort klar for åpen julefeiring. Foto: pressefoto