Iselin Carrea forteller at hun flytta til Ålesund for å studere shipping management ved NTNU, der hun nå går på andre året. Da hun så at Giske shipping utlyste ei stilling, bestemte hun seg for å søke på noe litt anna enn det de egentlig var ute etter:

– Det var en hundre prosent stilling, men det ville blitt for mye å kombinere med studiene. Derfor skrev jeg at var interessert i en deltidsstilling som ville gjøre det mulig å kombinere, sier hun.

– En god idé!

Eier og daglig leder iGiske shipping, Steinar Giske, opplyser at de aldri har hatt trainee før. Da de fikk søknaden fra Iselin, syntes han imidlertid at dette framstod som en god idé:

– Vi ansatte en annen i den stillinga som vi hadde lyst ut, og så oppretta vi en trainee-stilling for Iselin. Så nå får hun god praksis og anledning til å lære seg bransjen å kjenne. Dessuten, dersom hun trives og viser stor interesse for faget, har hun muligheten til å bli med oss videre. Hun har i alle fall kommet godt i gang og er også med å forme arbeidsmiljøet, sier Giske.

Steinar Giske er eier og daglig leder i Giske shipping. Foto: pressefoto

Militærbakgrunn

Om bakgrunnen sin forteller Iselin at hun etter videregående skole avtjente militærtjeneste i ett år. Deretter ble hun ansatt i militæret som operasjonsspesialist for 337-skvadronen i Bardufoss, der hun var i 2,5 år. Arbeidet gikk ut blant anna ut på å hjelpe helikopterpilotene med planlegginga, både før, under og etter flyging.

– Da jeg begynte i militæret, visste jeg ikke hva jeg ville gjøre i framtida, men etter hvert fant jeg ut at jeg ville studere shipping management. Så da flytta jeg til Ålesund for å studere ved NTNU, sier hun.

Stortrives

Som trainee hos Giske shipping får hun være med på det meste som skjer: – Det er ekstremt lærerikt og relevant, jeg får et innblikk i hele bransjen, og det er kjekke kolleger. Jeg trives veldig godt, og jeg håper jeg får være hos Giske shipping også når jeg er ferdig med utdanninga. Bachelor-utdanninga i shipping management, kan jeg også anbefale: Det er en bred utdanning som kombinerer økonomi, ledelse og maritime ingeniørfag, forteller Iselin Carrea.

Lillesanderen er glad i å gå på fjellet, spesielt på ski, og trives svært godt her på Sunnmøre. Foto: privat