Aking. Foto: Spenningskurset

Spenningskurset er et vinteraktivitetstilbud for personer med utviklingshemming, der de aller fleste deltakerne har en eller annen form for funksjonsnedsettelse. Deltakerne kommer fra hele Møre og Romsdal fylke, og kurset går over fire sammenhengende dager. De er delt inn i fire hovedgrupper: alpint, langrenn, turer i skog og mark og pulkgruppe. I tillegg finnes der tilbud for de som ønsker litt spenning mens de er på Bjorli. For disse er det lagt opp til å delta på snørafting i gummiflåte, sitte på med hundespann, klatreløyper og balanseline.

På årets Spenningskurs var det nærmere 70 kursdeltakere, og totalt 250 personer.

– Årets kurs gikk veldig bra. Det var litt kaldt, men nydelig vær og mange, fine aktiviteter. I tillegg var det stor stemning blant deltakerne og det var fantastisk å se gleden når de fikk oppleve mestring, sier hovedansvarlig for Spenningskurset, May Britt Skjortnes.

Åpningsseremonien. Foto: Spenningskurset

Jubileumsmarkering

Under årets kurs ble det også tid til feiring av 30-årsjubileumet. Det ble blant annet markert med festmiddag med plass til 160 stykker, taler og underholdning.

– Vi fikk besøk av et rockeband fra Rauma og vi avsluttet med fyrverkeri, forteller Skjortnes.

Legger vekt på det sosiale

I tillegg til de mange aktivitetene i løpet av de fire dagene, legger Spenningskurset stor vekt på det sosiale aspektet også. På kveldene får deltakerne være med på sosialt samvær, samt muligheten til å underholde på scenen.

– De som vil får komme frem å synge i mikrofon, lese dikt og delta på leker. Til slutt ble det dans for alle og god stemning. I år var det også mange nye som ikke har vært her før, og det er kjekt å se at nye kommer til, sier en fornøyd hovedansvarlig.

– Hva er målet med Spenningskurset?

– Vi har et motto som sier at vi ser ikke begrensninger, men muligheter. Vi vil at deltakerne skal strekke seg og prøve, og motivere dem til å gå litt ekstra og lenger. Målet er at de skal komme seg ut, være i aktivitet og ha det kjekt sammen med andre, avslutter May Britt Skjortnes.

Fra karnevalet på onsdagen. Foto: Spenningskurset