– Vi er både litt spent og veldig gira, fortalte de fire spireambassadørene da vi snakket med dem på Terminalen mandag ettermiddag.

Spirekonsertene på Terminalen er ungdommen sine egen konsertserie der de kan oppleve de største artistene i Norge, i trygge rammer, alkoholfritt og med et program de selv får være med å organisere.

Spiller på Terminalen i oktober. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Spireambassadører

Det ble for en tid tilbake etablert et samarbeid mellom kulturavdelingen i Ålesund kommune og Momentium, med en betydelig delfinansiering fra Sparebanken Møre. Prosjektet retter seg mot ungdom som er nysgjerrig på, og ønsker å lære mer om hvordan kulturbransjen fungerer.

Og nå får de 15 ungdommene mellom 14 og 17 år, som hittil har blitt med i spirestyret, være med å arrangere Sigrid-konsert sammen med profesjonelle folk fra Momentium og Terminalen.

Viktig for ungdommen

– Det er ikke all verden av slike konserter for oss under 18 år, derfor er dette stas å få til. Sigrid har jo vokst opp i Ålesund, og kan kanskje selv huske hvordan det var, sier Kaja Krogsæter Ytrebø, podkaster og en av de førtes til å melde seg som Spire-ambassadør.

Ifølge informasjon fra Terminalen legges billettene ut for salg 23. juni kl. 10.00

Gira, spent og forventningsfulle. Emilie Sæter, Kaya Krogsæter Ytrebø, Henrik Skogeng og Aurora Sæter i Spirestyret skal være med å arrangere konserten søndag 8. oktober. Foto: Kåre Stig Nøstdal