Flakk Gruppen kjøpte Sjøbua etter de gikk konkurs i februar i år.

En skikkelig bra sjømatrestaurant

Øivind forteller at det var lett å takke ja til jobben som kjøkkensjef på Sjøbua fordi han er lidenskapelig interessert i fisk og skalldyr og beliggenheten er helt unik - rett ut i havet.

–Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med alt og bringe Sjøbua tilbake på kartet, sier Øivind Tiller, som mest av alt ser frem til er å tilberede mange fine fiskemåltider.

Øivind blir inspirert av å samarbeide med ulike produsenter. Dette vil også bli viktig for Sjøbua hvor han allerede har spennende tanker:

– Å få muligheten å være med å følge hele prosessen fra dyr til produkt er inspirerende, sier Øivind som forteller at bærekraft er viktig og at kvalitet alltid trumfer kvantitet.

I tillegg til å være kokk er Øivind utdannet ølsommelier og har et etablert samarbeid som produktutvikler hos Røroskjøtt. Sammen med Rørosbryggeriet, Autsman, Monkey Brew og Dahls har han utviklet flere øltyper, og hos Britannia laget Øivind det meste av det som ble servert av spekemat, bacon og andre kjøttprodukter. Han har også vunnet gull i oste-VM med Britannia Blå og oppnådd spesialistmerket med både Britannia Blå og Nidelven Blå.

Øivind Tiller er nye kjøkkensjef på Sjøbua og Tonje Elisabeth Vatne Fykse er ansatt som soussjef. Foto: privat

Flytter til Ålesund med samboer

Øivind flytter til Ålesund sammen med samboer Tonje Elisabeth Vatne Fykse som er ansatt som soussjef, og sammen vil de jobbe tett med utviklingen av Sjøbua.

På Britannia jobbet hun under Christoffer Davidsen hvor hun fikk dyrke interessen for finesse, luksus og eksklusivitet. Og i Brasserie Britannia og Jonathan var det kvalitet og de rause smakene som var i fokus. Tonje har allerede gjort seg bemerket i bransjen, og i fjor sommer ble hun invitert til Berlin av statsråden for å snakke om akkurat det å være voksenlærling. - Jeg håper min entusiasme for luksus og det eksklusive kan bidra til en fantastisk opplevelse for gjestene som skal besøke Sjøbua, sier Tonje.

Hotel Brosundet – en destinasjon i Ålesund

Satsningen med Sjøbua er en naturlig videreutvikling av Hotel Brosundet som storstue i Ålesund. Øivind Tiller trer inn i hotellets ledergruppe og vil sammen med resten av teamet bidra med å utvikle hotellet som en destinasjon for gode matopplevelser.

- Med en sterk faglig kompetanse vil Øivind styrke det kjøkkenfaglige teamet på Hotel Brosundet. Vi har flere spennende konsepter som skal utvikles og hans erfaring, engasjement og personlige egenskaper er svært positiv inn i dette arbeidet», sier forretningsutvikler Christel Furnes Stene.

Øivind Tiller tiltrer stillingen som kjøkkensjef 1. juni og Tonje Elisabeth Vatne Fykse starter i sin stilling som soussjef i løpet av sommeren.