– Kulturkveld er elevenes arena for å vise frem dans, sang, sketsjer og andre talenter. de er også engasjert i arbeidet med lyd og lys, foto, streaming, utforming av kreative konsept, produksjon av kulisser, rekvisitter og kostymer, forteller Elisabeth L. Skodje, kontaktlærer på 8. trinnet.

8. trinn sin Glowstickdans. Foto: Ellingsøy ungdomsskole

Forestillingen ble ble satt opp to kvelder på rad, ettersom skolen ikke ikke har stor nok plass til å huse et stort publikum på én kveld.

Ordfører Håkon Lykkebø Strand delte ut publikumsprisen. Foto: Ellingsøy ungdomsskole

Ålesundsordføreren hos sine egne

– På første fremføring fikk vi besøk av ordfører Håkon Lykkebø Strand, som er tidligere elev på skolen og har selv vært en aktiv bidragsyter på scenen ved tidligere Kulturkvelder, forteller hun.

Lykkebø Strand fikk æren av å dele ut publikumsprisen, en pris hvor publikum bestemmer hvilken klasse og innslag som går av med seieren. Det var 8.trinn sitt innslag "Glowstickdans" som ble tildelt denne prisen.

På andre fremføring hadde de med seg en jury som kåret beste klassetrinn, det ble 10. trinn, og 9.klasse sin klassedans med tema «The greatest showman», vant beste enkeltinnslag.

– Lærerne kåret også vinner av «Lærernes hederspris», som går til én eller flere elever som har gjort en ekstra innsats gjennom denne perioden, ved å for eksempel oppmuntre, støtte, engasjement, fantasi eller bidrag på andre måter, avslutter Elisabeth L. Skodje.

Engasjerte elever som fremfører Grease. Foto: Ellingsøy ungdomsskole
UngMOTivatorene synger vers og resten av elevene synger refrenget til MOT-sangen. Foto: Ellingsøy ungdomsskole