Karna Solskjær sendte AaFK Fortuna i ledelsen etter seks minutter, men Ingeborg Nordheim utlignet etter 17 minutter. Utover det, var fotballen som ble levert på Color Line Stadion ganske laber.

Slurvete og tamt

Kampen starta egentlig på en grei måte fra AaFK Fortuna sin side. De fikk en tidlig scoring og så ut som det farligste laget, selv om også Grand Bodø kom på en del offensive visitter.

Men det var hjemmelaget som skapte det som var av sjanser, og kom til flere positive angrepsposisjoner, spesielt langs høyresiden ved Maria Herdel Pedersen. Den danske kantspilleren var et aktivum og kom seg forbi oppasseren sin stort sett hver gang.

Hun var den skapende kraften og det var skummelt hver gang hun fikk ballen. Dessverre manglet det på presisjonen på den siste pasningen litt for ofte.

Prestasjonsmessig var det likevel ikke mye å skryte av. AaFK Fortuna hadde en del ball, men det gikk for tregt med ballen i det oppbyggende spillet, som førte til at de slet med å finne rom å angripe i.

I tillegg var det mye slurvete pasninger og unødvendige balltap. Presspillet var relativt tamt og laget fremsto egentlig ganske energiløst, som må sies å være veldig overraskende grunnet den gode perioden de var inne i.

AaFK Fortuna kom aldri opp på sitt vante nivå og leverte en svak prestasjon mot Grand Bodø. Foto: Kristian Moe

Dessverre var dette vedvarende gjennom hele kampen og AaFK Fortuna kom aldri helt opp på sitt vante nivå.

Kunne vunnet

Tross en svak prestasjon totalt sett, var ikke AaFK Fortuna langt unna seieren. I andre omgang hadde målscorer Karna Solskjær en heading som traff krysstanga, og på overtid ble tangotrøyene snytt for en enorm sjanse takket være en horribel dommeravgjørelse.

Lise Janbu Eide havnet i en fair duell med keeper og en forsvarsspiller etter et innlegg, der keeperen dundrer til i duellen og blir liggende uten at Janbu Eide oppsøkte keeperen i det hele tatt. Ballen havnet hos Nora Håheim i utsøkt skuddposisjon, men dommeren dømte uforståelig nok frispark til Grand Bodø.

Lise Janbu Eide skjønte lite av at dommeren dømte frispark til Grand Bodø på overtid. Foto: Kristian Moe

Det bør nevnes at gjestene fra Bodø også hadde et stolpetreff mot slutten, og ett poeng til hvert av lagene må sies å være rettferdig. Prestasjonen var derimot svak noe som var skuffende, og at det ikke ble publikumsrekord var også litt leit.

En dårlig dag med mye halvveis fra AaFK Fortuna, men vi ser fremover til neste kamp, som er borte mot Øvrevoll Hosle.