NM ble arrangert i Karusshallen i Kristiansand og er det offisielle nasjonale mesterskapet for World Karate Federation (WKF), som også sto på OL-programmet i Tokyo 2020.

Fra Møre Karateklubb deltok Alice Gjerde (12), Michelle Gjerde (15) og instruktør Gjermund Kvernmo Langset (31). Alle tre er fra Tomrefjord i Vestnes, men Gjermund bor i Ålesund der klubben også har sine lokaler. Møre Karateklubb fyller i år 35 år og trener i egne lokaler i Ålesund sentrum. De trener stilarten Goju Kai og har rundt 80 medlemmer fra åtte år, til godt voksne.

Det blir konkurrert i kata (mønster) og kumite (kamp), begge etter WKF sitt regelverk. Michelle Gjerde var regjerende norgesmester i kata og har også tidligere hatt sterke plasseringer i kumite. Etter gode prestasjoner i kata endte hun med kjempeplassering og sølvmedalje.

Norgesmester

I kumite hadde hun en bunnsolid gjennomføring og gode taktiske kamper resulterte i fortjent seier og tittel som norgesmester i klassen kadett +61kg! Både utøver og trener måtte tørke tårene etterpå.

– Michelle har en enorm treningsvilje og går på alle oppgaver med et smil og full innsats. Denne holdningen begynner virkelig å vise resultater og hun leverer jevnt prestasjoner på høyt nivå, sier instruktør Gjermund Kvernmo Langset.

Medaljer og gode plasseringer

Alice deltok i sitt første norgesmesterskap og tok en fin 4. plass i kata i klassen ungdom 12-13 år. Mye god mestring og strålende levert av debutanten. Gjermund tok i fjor sølvmedalje i begge grener. I år ble det bronse i kumite og 4. plass i kata.