– Dette er jo drømmejobben! Jeg ble så glad når jeg så at Panduro skulle åpne butikk i Ålesund at jeg bare måtte søke på jobb der, sier Astrid Holten som er butikksjef i den nye Panduro-butikken på Moa.

Holten kommer fra stillingen som assisterende butikksjef ved Eurospar på Blindheim, hvor hun jobbet i seks år.

– Jeg har jobbet i butikk i 23 år og har vært innom mange forskjellige dagligvarebutikker. For noen år siden så valget jeg å ta fagbrev i salgsfaget, da jeg så at det var å jobbe i butikk jeg trivdes med. Det beste er å få møte mennesker og jobbe med kunder, forteller Astrid.

Sammen med seg i butikken skal hun ha Gunn Tove Johnsen, Fride Kleppe Overvoll og Viktoria Rødland. Fride (18) og Viktoria (17) skal jobbe som ekstrahjelper.

– Det er kjekt å få en jobb som kan kombineres med skolen, sier de og legger til at de begge liker å være kreative.

Her en gjengen som skal drive den nye Panduro-butikken. Fv. Gunn Tove Johnsen, Astrid Holten, Fride Kleppe Overvoll og Viktoria Rødland. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Perfekt å få åpne før jul

Panduro er en hobbybutikk-kjede med 103 butikker fordelt på seks land. De har mange butikker rundt om i Norge, men dette blir den eneste butikken mellom Trondheim og Bergen.

– Det passer perfekt å åpne nå før jul. Vi har gjort butikken juleklar og håper mange finner inspirasjon her til å være kreativ med barn og familie nå i førjulstiden, sier Astrid.

Astrid ekspedere den første kunden. Foto: Anne Solveig Berge Trandal
Rett etter åpning var butikken full av nysgjerrige kunder. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Aktiviteter framover

I åpningsperioden skal de ha to aktivitetsbord på utsiden av butikken, der kunder og folk som besøker senteret kan få være kreativ å prøve ut litt av utvalget de har i butikken.

– I dag og i morgen får alle mulighet til å prøve ut forskjellige tusjer og penner. Over helgen blir det tre dager der alle kan få lage snøkrystaller, og til neste helg får de som kommer mulighet til å tegner på kopper, forteller Astrid.

– Jeg er selv veldig kreativ så dette er en jobb som er midt i blinken for meg. Nå gleder meg til å ta i mot kreative kunder i butikken, avslutter Astrid Holten.

Utenfor butikken har de laget til to aktivitetsbord. Foto: Anne Solveig Berge Trandal