– Hyttemarkedet er trått for tida, så det vi skal gjøre, er å bygge om den 20 meter lange Loxit-roboten til en freserobot som kan frese elementer på opptil 26 meter – men som samtidig har mulighet for å frese så små ting som en teskei. Slike store freseroboter er det det stor mangel på i Norge i dag, så planen er å tilby fresetjenester som et supplement til produksjonen av Loxit-hytter. Vi har allerede inngått flere langvarige intensjonsavtaler for denne tjenesten, sier Steffen Viddal i Autofres.

Isolaft/Loxit er isolerte laftestokker som både er lettere og mer stabile enn heltrestokker, samtidig som man kan skjule ledninger og rør inni stokkene. Oppfinneren bak var gründeren Bjarne Nordli, og Flakk-gruppa har vært hovedeier hele veien. Tidlig på 2000-tallet ble Isolaft etablert i Stordal, med god støtte fra kommunen.

Etter noen år flytta Isolaft ut av Stordal, og siden 2009 har produksjonen foregått i Eidsvika. Nå skal alt produksjonsutstyret tilbake til Stordal, til det såkalte Vadbygget, ved hjelp av ikke mindre enn 18 – atten! – semitrailere.

– Vi starter flyttinga til Stordal så snart vi er ferdige med emisjonen. Da skal vi sette opp hele den gamle Loxit-produksjonslinja, pluss freseroboten, opplyser Viddal.

Autofres er et nystarta firma der Steffen Viddal, som eier og driver Viddal Automation, eier majoriteten av aksjene, mens Flakk-gruppa og Eik Trapp eier resten.

– Selv har jeg kompetanse på fresing og profilering av plast og kompositt, og med Eik Trapp på eiersida får vi også kompetanse på 3D-produksjon av treverk, sier Steffen Viddal.

Nærbilde av den store Loxit-roboten som nå bygges om til en freserobot som kan frese plast- og komposittelementer på opptil 26 meter. Foto: pressefoto