– Jeg ser fram til å ta fatt i en svært interessant stilling. Å være med å ta næringslivet inn i framtida sammen med de dyktige folka som jobber i organisasjonen er hovedgrunnen til at jeg takket ja, sier Kristin Slotsvik i en pressemelding.

Styreleder i selskapet, Gunnar Hareide, sier at den beste kandidaten nå har fått jobben som CEO.

Hareide forteller at Slotsvik begynner i jobben senest 1. september. Han legger til at hun har en solid bakgrunn for å ta over lederjobben i innovasjonsselskapet.

Hun er nå daglig leder for Sørsida Utvikling. Tidligere har hun blant annet vært jernbanedirektør i Jernbanedirektoratet og kystdirektør for Kystverket. I tillegg innehar hun en lang rekke styreverv. Hun er utdannet Cand. agric. i landskapsarkitektur fra Norges Landbrukshøyskole (nå NMBU).

Slotsvik tar over som daglig leder i ÅKP etter Per Erik Dalen som har styrt selskapet i snart 20 år. Hovedsakelig gir han seg fordi ÅKP har et styrevedtak på at ansatte kan sitte til de er maksimalt 70 år. Per Erik Dalen fyller 70 år i 2023.

– Jeg gjør det med litt skrekkblandet fryd fordi jeg forlater et godt selskap med mange dyktige medarbeidere som sammen har oppnådd mye ved å ligge i front av utviklingen. Hver dag har vært like spennende og interessant. Når det er sagt, så skal det etter mange år med ledelse i flere selskap være godt å få styre arbeidsdagen sin selv, sier Per Erik Dalen.

Per Erik Dalen