Blindheim barneskole arrangerer årlig skoleløp der alle elever på skolen løper for å samle inn penger til gode formål.

– Vi er veldig stolte av at elevene våre tar ansvar for at andre kan få det litt bedre, sier Svein Helge Ystenes, assisterende rektor ved Blindheim barneskole.

Han påpeker også at dette i tillegg er bra for elevenes egen psykiske og fysiske helse, og at det er med på å bidra til et godt miljø ved skolen.

Egen løype

Elevrådsleder William Nærø Nordal og nestleder Rusne Savickaite, som begge går på 7. trinn, forteller at Blindheim barneskole har egen joggeløype.

– Vi løper hvert år i joggeløypa, så mange runder som vi kan, for å samle inn til saker som er viktige for at andre mennesker skal få det bedre. Og i år var det Barnekreftforeningen, forteller de to.

I år løp elevene ved skolen til sammen hele 2100 km, og når antall runder var talt opp ble det ganske mange runder - og mye penger.

Sponsorer

– Før skolejoggen avtaler vi med sponsorer at de betaler inn en fast sum per løpte runde. Vi avtaler med foreldre, besteforeldre, tanter og onkler, og det er lett å skaffe sponsorer, forteller elevrådslederen.

Leder og nestleder i elevrådet ved Blindheim barneskole, William Nærø Nordal og Rusne Savickaite, er stolte over resultatet i årets Skolejoggen. Foto: Blindheim barneskole

Barnekreftforeningen

At skolen valgte å støtte barnekreftforeningen i år var ikke tilfeldig. Skolen har siste årene erfart kreftsykdom på nært hold, der medelever har fått kreft.

– En av elevene på 7. trinn har hatt barnekreft. Dette har gjort sterkt inntrykk på alle ved skolen, og elevene viste i løypene at dette var en sak som var viktig for dem, forteller han.

Svært takknemlige

Innsatsen til Blindheimselevene har gjort inntrykk hos Barnekreftforeningen. - Vi er rett og slett imponert over elevene sin innsats. At skolen samler inn så mye penger og viser sin støtte til barn som har fått kreft, er rett og slett rørende. Vi er veldig takknemlig, sier Hanne Hafr, rådgiver i markedskommunikasjon hos Barnekreftforeningen.