– Vi skal selvsagt ikke ha hele det tidligere Power-lokalet, det blir nok i største laget for oss. Men de nye lokalene blir fortsatt en god del større enn der vi kommer fra. Så nå gleder vi oss masse til å få enda mer plass til utstillinger, sier daglig leder i selskapet Design ditt kjøkken, Per Modahl. «Design ditt kjøkken» har hele tiden også vært selskapsnavnet til Norema-forhandleren på Vingårdskiftet.

Bytter merke

Når butikken nå flytter inn i nye lokaler, har de også valgt å bytte leverandør av kjøkken, bad og garderober.

– Vi har i ei god stund jobbet med å finne den riktige leverandøren for oss, og for et års tid siden falt valget på dansk design og Designa, forteller Modahl.

Designas «svevende» kjøkkenøy. Foto: Designa

Følger opp gamle kunder

Butikken på Vindgårdskiftet er er fortsatt åpen alle hverdager med unntak av lørdag, og vil være det til man åpner i Breivika.

– Vi tar sikte på å åpne den nye butikken i midten av november, men både nye og gamle kunder vil få hjelp i våre gamle lokaler frem til da, sier Modahl.

Han understreker samtidig at selv om de nå bytter merke, vil de som har Norema-produkter fortsatt få både service og etterleveringer - også etter at de har åpnet den nye butikken.

Kjøkkenforhandlere på rekke og rad

Når de nå ha valgt å flytte på seg, flytter de til ei gate der det allerede er flere andre kjøkkenforhandlere.

– Både Svane, Sigdal og Kvikk, finnes jo allerede i området. Alle disse er spesialforretninger som driver med det samme som oss, men vi vet at kundene gjerne vil sammenligne ulike produsenter når de skal kjøpe denne typen kapitalvarer. Folk har ulike ønsker, behov og preferanser, og da er det jo greit at vi er flere innenfor et mindre område. Da blir det enklere for kundene, mindre kjøring, og det er jo også bærekraftig, smiler Modahl.

Han er ikke veldig bekymret for å skulle åpne ny butikk på et tidspunkt der de fleste forståsegpåere spår krevende økonomiske tider for norske husholdninger.

– Vi ser at det har vært roligere på prosjektmarkedet, men vi har hele veien hatt mye å gjøre på markedet for oppussing og rehabilitering. Det er kanskje litt slik at når folk ikke kan kjøpe nytt hus eller ny leilighet, så velger de gjerne heller å pusse opp og oppgradere det de har, avslutter Per Modahl.