– Fogerty har en katalog av ikoniske låter vi tør påstå har vært med på å forme den musikalske verdenshistorien, sier Idar Giskegjerde. Foto: presse

– Vi har forsøkt å få han hit i 10 år og endelig lykkes vi, forteller en stolt Ante Giskeødegård i Momentium.

Dette vil være Fogertys eneste konsert i Norge, og er en del av en større konsertturne i Europa og USA. Fogerty og CCR kan skilte med en lang rekke ikoniske låter, som blant annet Bad Moon Rising, Have You Ever Seen the Rain og Proud Mary.

Allerede i 1959 grunnla Fogerty rockebandet «Tommy Fogerty and the Blue Velvets», som til slutt endte opp som Creedence Clearwater Revival i 1967. I CCR hadde Fogerty sin definitive storhetstid som frontfigur, låtskriver og sanger.

Hit på hit

Hele ni av gruppas låter, alle skrevne av Fogerty, havnet på topp 10-lister verden over. En av de mest kjente sangene Fogerty har skrevet er nok «Proud Mary», en låt Ike og Tina Turner hadde suksess med å gjøre en cover av. Også Elvis Presley spilte låten ofte under sine konserter på begynnelsen av 1970-tallet.

I 1975 kom Fogertys andre soloalbum. Albumet inneholdt blant annet låten «Rockin' All Over the World». I 1977 spilte det engelske bandet Status Quo inn sin versjon av sangen og gjorde den til en megahit.

Kamp om rettigheter

I en årrekke har John Fogerty kjempet for å få tilbake rettighetene til sangene han har skrevet, og I januar i år annonserte han på Twitter at han endelig hadde vunnet tilbake rettighetene til hele Creedence Clearwater Revivals låt-katalog.

Storkonsert med allsangfaktor

3. juni kan vi altså få synge med på alle disse kjente låtene på konsert i Ålesund. Publikumskapasiteten i hallen er satt til 8.500 og billettene slippes fredag 17. mars kl. 10:00.

Se video av pressekonferansen Momentium hadde i forbindelse med annonseringen av John Fogerty-konserten: